Egy pontot kiszenvedett a Vidi a PAFC ellen

Szerző: Mátay Balázs

2022-04-23

A sokkoló hetes vereségszériát követően már az ötödik meccsét vívta meg sorozatban veretlenül a MOL Fehérvár FC a labdarúgó NB I. 29. fordulójában, ám a teljesítményére aligha lehet büszke a mai Puskás Akadémia elleni 2-2 kapcsán. Az első és az utolsó 8-10 perc rendben volt, de amit ezen felül 80 percig produkált a Vidi, az nagyon gyenge volt. A 3. percben Kodro egy szép lövéssel vette be Tóth Balázs kapuját, majd leült a hazai egylet, a Puskás pedig élt a felkínált lehetőséggel és Zahedi duplájával fordított. Az 5 perces hosszabbítás elején Baluta kiállítása után egyenlített végül Stopira révén a MOL Fehérvár, de itt is Kodro volt a kulcsember, mert az ő közeli lövése után perdült fel a labda Tóthról, amit aztán Stopira stukkolt át a gólvonalon néhány centiről (a képen).

Az eredményeket tekintve tehát lehet azt mondani, hogy valamelyest kiegyenesedett a Vidi, de az, amit a zöld gyepen látunk tőle, összességében csak ritkán és rövid ideig van köszönőviszonyban az előzetes elvárásokkal. Ebben a szezonban már akármi is lesz, hatalmas csalódás a fehérvári szurkolóknak kedvenc csapatuk produkciója.

Sokszor emlegetjük, elcsépeltnek tűnik a megállapítás, de tény: ennek a csapatnak ezekkel a lehetőségekkel, anyagi kondíciókkal, játékoskerettel, infrastruktúrával és szakmai feltételekkel, amelyekkel rendelkezik, nem a 4.-5. helyért kellene küzdenie, hanem az első két pozícióért. Ez, amit látunk, tapasztalunk ettől a társaságtól, egyszerűen kritikán aluli.

A vezetőség felelősségéről, rossz döntéseiről szintén már számtalanszor írtunk, de amit negatívumok tekintetében ők is összehoztak ebben a szezonban, a ritkán ennyire negatív. Edzőkérdésben és játékos-igazolások tekintetében is sorjáztak a rossz döntések. Ha nem tudnánk, hogy a sportigazgatói poszton Kovács Zoltán, majd az őt váltó Sallói István is komoly játékosmúlttal és vezetői tapasztalattal rendelkezik, el sem hinnénk, hogy nem első bálos amatőrök. Mert a döntéseik ezt támasztanák alá.

Azonban újfent hangsúlyozandó: ennek a Vidinek, ezekkel a rossz döntésekkel együtt is dobogón kellene állnia, nem azért szurkolni, hogy talán a 4. hely meglegyen a végére. Ennél ez a klub, és főleg a Vidi sok szép sikert megélt szurkolói sokkal többet érdemelnének.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-04-23

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami