Sok újdonsággal érkezett meg az új elektromos Skoda-csoda

Szerző: garanddesign

2021-04-27

Magyarországon is bemutatkozott a ŠKODA ENYAQ iV, a tisztán elektromos meghajtású SUV modell, amely sok tekintetben egyedülálló a kategóriájában. A megnyerő, kissé sportos, áramvonalas külső, a párját ritkító felszereltség, a csendes, takarékos üzemmód, s persze nem utolsó sorban a környezetbarát elektromos meghajtás mind-mind felettébb figyelemre méltóak. Mi a Skoda székesfehérvári márkaképviselete, a WolfAutó Kft jóvoltából kaptunk lehetőséget az új modell kipróbálására. Nézzük, mit tapasztaltunk!

Először is azt, hogy ez az autó valóban rengeteg újítást hozott a piacra. Nem túlzás: a mai csúcstechnológiát nyújtja tulajdonosának ez a minden részletében lenyűgöző, innovatív jármű. A debütáló ENYAQ iV már az orr-részével magával ragad. Az új Crystal Face, amely számos kristályhatású elemből áll, és sötétben 130 LED világítja meg, soha nem látott egyediséget kölcsönöz neki. A dinamikus karosszéria, és a 18 vagy 21 colos kerekek már álló helyzetben is azt üzenik: nem mindennapi élmény vár használójára vezetés közben.

Nemcsak a külsőségében más, mint a többi hagyományos autó, az utasterében is! Kivételesen tágas és otthonos. A tervezés során a szakemberek teljesen újra gondolták azt, amit eddig az utastér jelentett. Az új Design Concept csomagok otthonos hangulatot teremtenek az utastérben, a minőségi kivitelezés, valamint a számos praktikus tárolórekesz pedig garantálja utasainak az extra kényelmet. A környezetbarát, mégis strapabíró anyagok jelentik a habot a torta tetején. A konyakszínű ülések például újrahasznosított bőrből készülnek, a festésükhöz pedig olyan olívalevelek kivonatát használják, melyeknek egyéb felhasználási lehetősége egyébként nem lenne. A Lodge Design Concept kárpitjainak 40%-a fenntartható állattartásból származó gyapjú, a fennmaradó 60% pedig olyan poliészter, amely újrahasznosított műanyag palackok készül.

A korábbi cseh márka autóira sokáig jellemző volt a hátsókerék-meghajtás. Ez most visszatér a ŠKODA-hoz, minden előnyével együtt. Jobb tapadás elinduláskor, és sokkal kisebb fordulási kör. Ezek azonnal feltűnnek az első kormánymozdulat után. A hátsó tengelyre szerelt elektromos motor azonban kiegészíthető egy másikkal, melyet az első tengelyre szerelnek. Így lesz az ENYAQ iV valódi összkerékhajtású SUV.

Fontos hangsúlyozni, hogy elektromos autót használni sok előnnyel jár. Csendesebb, nem szennyezzük vele a közvetlen környezetünket, és bizony: spórolhatunk is vele, ugyanis számos helyen ingyenesen lehet parkolni, adókedvezmények járnak utána, és az üzemeltetési költségek is kedvezőbbek a hagyományos társaihoz képest. Ezek után ki ne szeretné magáénak tudni az új az ENYAQ iV-et?

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by garanddesign

2021-04-27

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This