Sorozatos mentések a Velencei-tónál

A Velencei-tó vízi járőreinek a hirtelen érkező élénk szél miatt több vízben rekedt embert kellett kimenteniük június 30-án napközben. Elsőként késő délelőtt a Papkert-alja vízterületre riasztották őket, ahol egy budapesti pár vitorlás csónakja süllyedt el. Mindkét bajbajutottat sértetlenül szállították a kikötőbe a szolgálati kisgéphajóval, majd kivontatták a vitorlást.

Egy óra sem telt el, és két úszót pillantottak meg a rendőrök az Öreg-tisztás elnevezésű vízterületen, akik eltévedtek a nádasban. Biztonságosan visszajuttatták őket a kempingbe, ahonnan indultak. Röviddel ezután a járőrök a Nagy-tisztás vízterületen észleltek az erős hullámzásban a parttól egyre beljebb sodródó három SUP-deszkást, akiket partra szállítottak, majd a Singer-nádas nádfalában rekedt vitorlás két utasának segítettek kijutni a kikötőbe. A bajbajutottak közül senki nem követett el jogsértést, a rendőrök gyors és hatékony intézkedésének köszönhetően pedig senki nem sérült meg.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai mindenkit arra kérnek, hogy mindig vegyék figyelembe a viharjelző szolgálat jelzéseit! Az előírások betartása mellett legyenek tekintettel egymásra! Ne ússzanak a szélben elsodródott fürdőeszközök, felfújható vízi játékeszközök után, mert az életüket veszélyeztethetik! Ha ezt mégis megteszik és elsodródnak, maradjanak az eszközön, míg a segítség megérkezik! Fürdés vagy vízi jármű használata előtt ne fogyasszanak alkoholt!

Biztonságos nyári időtöltést és kikapcsolódást kíván a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság!

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Media24

2024-07-01

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This