Közlekedésbiztonsági verseny, Fejér sikerével

Szerző: Media24

2022-06-04

A Veszprém megyében megrendezett XVII. Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa országos döntője 2022. május 31-től június 2-ig tartott. A Fejér megyei diákok büszkék lehetnek elért eredményeikre.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága által meghirdetett Középiskolás Közlekedési Kupa országos döntőjét 2022-ben a Veszprém Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezte meg Balatonalmádiban és Veszprémben.

A versenyen a középfokú oktatási intézmények tanulóinak szabálykövető és biztonságos közlekedésre nevelése, közlekedési ismereteinek bővítése volt a célkitűzés. A diákok KRESZ elméleti és elsősegélynyújtással kapcsolatos feladatlapokat töltöttek ki, illetve kerékpáros, segédmotor-kerékpáros, és személygépkocsi ügyességi feladatokban mérhették össze tudásukat.

A Fejér megyei fiatalok az országos versenyen az alábbi eredményeket érték el:

Kerékpáros kategóriában:

Nágl Fanni, a Ciszterci Szent István Gimnázium diákja egyéni országos 1. helyezést ért el, valamint a legjobb szabályossági versenyszám különdíját kapta meg.

Segédmotor-kerékpáros kategóriában:

Puskás Bence Olivér, a Székesfehérvári SZC Jáky József Technikum diákja egyéni országos 4. helyezést ért el, valamint a legjobb KRESZ tesztlap kitöltéséért különdíjban részesült.

Személygépkocsi kategóriában:

Sefcsich Armand, a Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Technikum egyéni országos 6. helyezés ért el.

Csapatversenyben a Fejér megyei középiskolások az országos 1. helyet szerezték meg.

Ez azért is különleges eredmény, mert két egymás követően megrendezett Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa országos döntőjét ezidáig nem tudta megnyerni ugyanaz a megye.

A versenyre az diákokat Illés Mihály rendőr alezredes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának titkára, valamint Boross Barna Apolló rendőr főtörzszászlós, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály Forgalomellenőrző Alosztály munkatársa készítette fel.

Gratulálunk!

(FMRFK)

 Kövess minket

Kiemelt partnereink

2022. június
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Written by Media24

2022-06-04

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami