Hamar elcsípték a sötétben portyázó ercsi sorozatbetörőt

Szerző: Media24

2022-11-14

Intenzív és hangos kutyaugatásra lett figyelmes egy nő Ercsiben, a Liszt Ferenc utcában 2022. november 11-én 23 óra utáni percekben.  Hogy megbizonyosodjék az eb szokatlan viselkedésének okáról, az emeleti teraszra ment, ahonnan elemlámpával az udvar irányába világított. Ekkor egy idegent látott meg, aki a fényforrást észlelve hirtelen a fal mellé húzódott, így az arcát nem, csupán ruházatát észlelte az ingatlan tulajdonosa. A nő ekkor átkiabált segítségért a szomszédjához, aki éppen az udvaron tartózkodott, az ismeretlen személy azonban a kert vége felé futva elmenekült a helyszínről. A nő a történtekről azonnal értesítette a rendőrséget.

A tevékenység-irányítási központnak aznap éjszaka nem kizárólag a fenti címre, hanem más környékbeli utcába is rendőri egységeket kellett irányítania, ugyanis egymást követően érkeztek a lakossági jelzések gyanús személyről, betörésről és lopásról. Az egyenruhások hajtóvadászatot indítottak az ismeretlen elkövető felkutatására.

Az egyik járőrpár a Gárdonyi Géza utcában észlelte, amint kábelkötegeket a kerítésen átemelve menekül előlük egy férfi, akiben egyértelműen felismerték Sz. Mátyást. Hiába szólították fel megállásra, a feltételezett elkövető ennek nem tett eleget, elmenekült. Ezt követően azonban nem sokáig volt szabad lábon a gyanúsított, a járőrök otthonában igazoltatták, majd elfogták, és a Gárdonyi Rendőrkapitányságra előállították.

A helyszíni szemlék adatai, az elkövetési idő és a módszer azonossága, továbbá az adatgyűjtések alapján gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy az éjszaka során Ercsiből bejelentett mindhárom bűncselekménnyel összefüggésbe hozható a férfi. A nyomozás eddigi adatai szerint az elkövető az egyik Hársfa utcai ingatlan melléképületébe lakatpánt lefeszítésével jutott be és onnan rézvezetékeket tulajdonított el, egy Deák Ferenc utcai épülőfélben lévő házból kisgépeket lopott, míg egy Bethlen Gábor utcában lévő melléképületből fűnyírót és hosszabbító kábeleket vitt el.

A Gárdonyi Rendőrkapitányság nyomozói az ercsi illetőségű férfit – akivel szemben hasonló bűncselekmények miatt több büntetőeljárás is folyamatban van – többrendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és 2022. november 14-én előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

(FMRFK, a kép illusztráció)

 Kövess minket

Kiemelt partnereink

2023. február
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Written by Media24

2022-11-14

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami