Csaknem hatvan beavatkozás Fejérben a viharos szél miatt

Szerző: Media24

2023-03-28

Leginkább útra dőlt fák miatt riasztották Fejér vármegye tűzoltóit a március 27-i viharos erejű szélben. A legtöbb beavatkozás Székesfehérváron és környékén, Gárdonyban, valamint Dunaújváros és Sárbogárd térségében volt, ahol a hivatásos, az önkormányzati és az önkéntes tűzoltók egymással együttműködve dolgoztak a viharkárok és a szél okozta balesetveszély elhárításán. Tíz épület tetőszerkezetét rongálta meg a szél, hat helyszínen villanyvezetékre dőlt fa, illetve leszakadt faág adott munkát.

Vasúti pályára dőlt egy fa Kulcs és Adony között, az Álmosvölgy utcai átjárótól körülbelül nyolcszáz méterre. A lombozat a nagyfeszültségű vezetéket elérve kigyulladt. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók kiérkezésére a tűz kialudt, az egység a pályaszakasz feszültségmentesítését követően eltávolította a fát.

Dunaújvárosban fát döntött ki a szél a Balogh Ádám utcában, az Aranyvölgyi úton, a Dunaparti úton és a Lokomotív utcában. Utóbbi helyszínen az ágak megrongáltak egy fémkerítést. Az Akácfa utcában pedig egy kettéhasadt fa akadályozta a forgalmat. A balesetveszélyes fákat a város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel feldarabolták illetve kivágták, kéziszerszámokkal az ágakat levágták.

Sárbogárdon a Szent István utcában egy garázs lemezhéjazatú féltetős szerkezetét a szél szarufástól leemelte, a tetőszerkezet a ház tetején fennakadt. A város hivatásos tűzoltói a balesetveszélyes féltetőt leemelték és elfektették az udvaron. A Bethlen Gábor utcában garázsra dőlt egy tíz méter magas fenyő, amelyet a tűzoltók motoros láncfűrésszel visszadaraboltak.

Gárdonyban egy húsz méter magas fenyő dőlt nyaralóra, amelyet a tűzoltók motoros láncfűrésszel visszadaraboltak.

Székesfehérváron, a Budai úton egy társasház csúcsfalát rongálta meg a szél körülbelül négy négyzetméteren. A csúcsfal még álló, de veszélyesen megdőlt részét a tűzoltók visszabontották. A vármegyeszékhelyen kidőlt fa miatt avatkoztak be a tűzoltók a Kassai utcában, a Szent Gellért utcában, a Szeredi utcában és a Szörényi utcában.

Fejér vármegyére kedden is figyelmeztetést adtak ki az erős szél miatt, ezért továbbra is óvatosan közlekedjenek a fák, fasorok, állványzatok közelében, lehetőség szerint ne parkoljanak fák alatt és figyeljék a meteorológiai szolgálat előrejelzéseit, riasztásait.

(Katasztrófavédelem – Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Written by Media24

2023-03-28

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami