Rezsicsökkentett gázár: így igényelhető

Szerző: Media24

2022-09-13

A Kormány döntése szerint a többgenerációs lakóépületekben együtt élő családok is rezsicsökkentett áron juthatnak földgázhoz, ha erről az élethelyzetről igazolással rendelkeznek. Ezt a hatósági bizonyítványt a polgármesteri hivatal állítja ki, ennek menetéről szól dr. Cser-Palkovics András polgármester közösségi oldalán közzétett tájékoztatója:

Komoly segítséget nyújt a kormány az egy fogyasztási helyen, többgenerációs ingatlanban élő családok részére a gázfogyasztás tekintetében! Az erről szóló kormányrendelet meg is jelent a Magyar Közlönyben, a végrehajtásban pedig az önkormányzatok is részt vállalnak. A kérdés jelentőségét mutatja, hogy már az elmúlt három napban is rengeteg kérelem, megkeresés érkezett hozzánk.

A jogszabály alapján a következő a helyzet: ha egy család több generációja osztozik és életvitelszerűen együtt él ugyanabban a több lakásból álló ingatlanban, ugyanazon a mérőórán is vannak, akkor az állam lehetővé teszi, hogy a rezsicsökkentett áron jussanak hozzá a földgázhoz.

Ezt az élethelyzetet hatósági bizonyítvánnyal kell alátámasztani a gázszolgáltató felé. A hatósági bizonyítványt a polgármesteri hivatal állítja ki, és a következő módon lehet igényelni:

Ki kell tölteni az ezen a linken található formanyomtatványt: https://www.szekesfehervar.hu/_upload/editor/2022/Onkormanyzat/Dokumentumok/
Formanyomtatvany_csaladi_fogyasztoi_kozosseg_kedvezmeny_2022__002_.doc

 formanyomtatványt a lakossági fogyasztó terjesztheti elő, két tanúnak is alá kell írnia, büntetőjogi és kártérítési felelősségük tudatában! A kitöltött, tanúzott nyomtatványt VAGY elektronikus úton, az ügyfélkapun át (https://ekozig.szekesfehervar.hu/) VAGY postai úton, VAGY személyesen, a Városháza portáján lévő gyűjtőládába kell bedobni. Amennyiben a formanyomtatvány kitöltése megfelelő a polgármesteri hivatal, kérésre elküldi, vagy személyesen átadja a hatósági bizonyítványt. Amennyiben ezzel kapcsolatban kérdésük van, 70/6699199-es telefonszámon, illetve az ugyfelszolgalat@pmhiv.szekesfehervar.hu e-mail címen tehetik fel! Mivel hatósági osztályunk terhelése igen nagy, előre is türelmük kérem!

A célunk, hogy a törvényi kereteknek megfelelve, de a lehető leggyorsabban, leghatékonyabban haladjunk a bizonyítványok kiállításával, ezt a célt a fenti módszernél jobban nem lehet elérni.

Szeretném hangsúlyozni: a gázszolgáltató bármikor kérheti az adott ingatlan hatósági ellenőrzését, amit a vagy az önkormányzat, vagy a kormányhivatal folytat le. Amennyiben csalásra derül fény, az elkövetők a versenypiaci ár másfélszeresét kell kifizessék kártérítésként!

Azért is örömteli a kormány mostani döntése, mert önkormányzatunk is hasonló irányba bővítette volna a fehérvári rezsitámogatási programot. Erre, ezzel a jogszabállyal így már a gázfogyasztás kapcsán valószínűleg nem lesz szükség, de észrevételeiket, javaslataikat továbbra is várjuk, hiszen minél több élethelyzetet ismerünk, annál könnyebben tudunk döntéseket hozni, vagy segítséget nyújtani!

(ÖKK)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Media24

2022-09-13

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami