Kihívás Napja: Fehérvár és a Németh László suli is díjazott

Szerző: Media24

2022-06-14

A Kihívás Napi programokon való kiemelt aktivitás eredményeként Székesfehérvár lett az ország Legsportosabb Települése 2022-ben. Nagy öröm, hogy programjaiknak köszönhetően a Németh László Általános Iskola és a Székesfehérvári Anyagellátó katonái is díjazásban részesültek.

Kedden délelőtt került sor a Magyar Szabadidősport Szövetség által meghirdetett Kihívás Napja díjátadójára Budapesten. A Kihívás Napja idei kiírásában is számos kategóriában sportolhattak a vállalkozó kedvűek: 178 tanintézmény, 9 rendvédelmi szerv, 45 közösség, valamint hét kategóriában közel 200 település vett részt a mozgásban. Ahogy Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára fogalmazott, az idei versennyel is az volt a szövetség célja, hogy minél több embert buzdítsanak mozgásra, köztük olyanokat is, akik esetleg most ismerkednek az aktív életmóddal.

Székesfehérvár városa a 75.000 vagy annál nagyobb lélekszámú városok között, Pestszentlőrinc-Pestszentimrét előzte meg, kivívva ezzel az Ország Legsportosabb Települése címet. Az éjféltől egészen este kilencig tartó mozgásban iskolások, nyugdíjasok, hobbisták és profik is részt vettek, mind hozzájárulva a sikerhez. Ahogy a díjátadón elhangzott, a fehérvári teljesítménnyel együtt a települések összesen több mint egymillió percet sportoltak. A címmel járó emlékplakettet és a 100.000 forint értékű sportszerutalványt a város nevében Mészáros Attila alpolgármester vette át: „Természetesen nagyon büszkék vagyunk erre a kitüntető címre. Hálásan köszönöm minden olyan intézménynek, szervezetnek, sportklubnak és közösségnek, akik az idei Kihívás Napján részt vettek. Két év koronavírus miatti kihagyás után tudtuk megrendezni újra ezt a programot is, ahol Székesfehérvár ismét bizonyította, hogy egy sportos város.” – értékelte az eredményt az alpolgármester, aki hozzátette, külön öröm, hogy a közös sportolásból minden korosztály kivette a részét.

A fehérvári díjak sora azonban itt nem ért véget. A Németh László Általános Iskola kiemelkedő teljesítményével harmadik helyet ért a Legsportosabb Tanintézmények kategóriájában. A díjat Harsági Zsolt testnevelő vette át, aki évek óta oroszlánrészt vállal a Kihívás napi programok szervezésében. A gyerekek ezúttal a reformkor sportvilágát megidézve, valóságos időutazás keretein belül vettek részt. Díjazásban részesültek a Magyar Honvédség székesfehérvári Anyagellátó Raktárbázisának katonái is, akiknek sportos csapata a Gróf Széchenyi Család Alapítvány felajánlásából egy Széchenyi Emlékérmet kapott.

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

 Kövess minket

Kiemelt partnereink

2022. július
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Media24

2022-06-14

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Startol a Sukorói Zenei Nyár

Startol a Sukorói Zenei Nyár

Az idén immár 16. éve rendeznek Sukorón - a világjárvány miatt két évnyi kényszerszünettel - a református templomban...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami