Átadták a felújított Öreghegyi Közösségi Házat

Szerző: Media24

2022-03-26

Átadták szombaton a felújított Öreghegyi Közösségi Házat. A Fanta-villa néven ismert, mintegy 70 éves kultúrház esztétikai és műszaki renoválása, átalakítása januárban kezdődött és a napokban fejeződött be, a földszinti rész megszépült és vonzó közösségi térré alakult. Az átadáson részt vett Székesfehérvár polgármestere, a kivitelező képviselője, eljöttek az intézmény jelenlegi és korábbi munkatársai, illetve mindazok, akik közreműködtek a ház és kertjének rendbetételében.

Az Öreghegyi Közösségi Ház a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ egyik intézménye. Megújult az épület földszintjének teljes villamoshálózata, komplett gépészeti és építészeti átalakításon ment keresztül a földszinti férfi mosdó és a büfé, valamint – a színházterem kivételével – megújult a földszinti helyiségek padló- és falburkolata, mennyezete is. A büfé átalakításával, az új bútorokkal és lámpatestekkel tágasabb, barátságosabb lett a földszinti előtér. A színházterem előtt kialakítottak egy ruhatárat, a kiállítótermekben korszerű, kifejezetten kiállítások megvilágítására alkalmas lámparendszert szereltek fel.

„Nagy öröm mindannyiuknak ez a nap, hiszen a város kulturális életének és Öreghegy közösségének egyik központi épülete újult meg, ami hosszú évek óta tölti be szerepét, köszönhetően azoknak az embereknek, akiknek dolgoztak és dolgoznak napjainkban is a kulturális programokon. Erre a házra is ráfért az alapos felújítás, aminek most az egyik üteme készült el. Fontos eredményt értünk el.” – fogalmazott a megnyitón dr. Cser-Palkovics András polgármester, hozzátéve, hogy mintegy 60 millió forintot költöttek a munkálatokra. Köszönetét fejezte ki a tervezőnek és a kivitelezőnek, hogy határidőn belül végeztek a felújítással, ami azért fontos, mert az intézmény több szavazókörnek is helyet ad április 3-án az országgyűlési választáson és a népszavazáson. A városvezető bízik abban, hogy a jövőben folytathatják az épület emeletének és a város egyéb közösségi tereinek a felújítását.

Nagy izgalommal készült a megnyitóra Östör Annamária öreghegyi önkormányzati képviselő. Mint mondta, a városrészben nőtt fel, és már gyerekkora óta fontos része volt az életének a közösségi ház, nagyon sok emlék fűzi őt ide. Örömét fejezte ki, hogy az épület tiszta, harmonikus lett, és reményét fejezte ki, hogy továbbra is minden korosztály megtalálja itt a helyét a különféle színvonalas programokon.

A megnyitón az SZKKK igazgatója, Juhász Zsófia méltatta a tervező és a kivitelező munkáját. Köszönetét fejezte ki a Székesfehérvári Nosztalgia Klub Egyesület és az Öreghegyi Nyugdíjas Klub tagjainak, valamint munkatársainak, akik részt vettek a felújítás utáni utómunkálatokban és az intézmény kertjének rendbetételében.

A megújult közösségi házat ma este láthatja a nagyközönség a NYITVA című programon. 18.30 órától koncertezik a Kamilka & Pesti Sikk, majd 19.00 órakor kezdődik Nánási Pál fotókiállítása, melyet a művész felesége, Ördög Nóra nyit meg, a tárlat április 29-ig látogatható. 20.30 órától a Coco Loco partija zárja a programokat. Minden érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak az eseményekre!

(ÖKK, fotó: Simon Erika)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Media24

2022-03-26

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami