Vidisek felemás szereplése válogatottjaikban

Szerző: Mátay Balázs

2023-03-28

Ahogy az észt és bolgár-verő magyar labdarúgó-válogatottban Loic Nego, úgy több más MOL Fehérvár labdarúgó is szerepelt hazája nemzeti csapatában az elmúlt napokban különböző barátságos, illetve tétmérkőzéseken.

Bosznia-Hercegovina válogatottja két Európa-bajnoki selejtezőt játszott a J-csoportban. Izland ellen 3-0-ra nyert, Szlovákiától 2-0-ra kikapott. A Vidi házi gólkirálya,  Kenan Kodro előbbi találkozón kapott szűk félórányi szerepet.

A Zöld-foki Köztársaság az Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőjében előbb hazai pályán 0-0-s döntetlent játszott Eswatinivel, majd idegenben 1-0-ra nyert. Stopira a cserepadon kapott helyet, nem állt be egyik meccsen sem, ami nem jó jel, mert ő a csapatkapitánya is válogatottjának, s ritkán maradt ki az elmúlt években, ha nem volt sérült… Remélhetőleg most nem ez a helyzet.

Deybi Flores viszont végigjátszotta a hondurasi válogatott El Salvador elleni, 1-0-ra megnyert felkészülési mérkőzését, középpályásunk nemzeti csapatára azonban még magyar idő szerint szerdán hajnalban is vár mérkőzés, a CONCACAF Nemzetek Ligájában a vb-résztvevő Kanada lesz az ellenfele.

Az U21-es Európa-bajnokságra készülő norvég korosztályos válogatott felkészülési mérkőzésen 3-0-ra kikapott Hollandia U21-es csapatától, Tobias Christensen nem állt be. Kedden késő este ismét felkészülési találkozón a portugál U21-es válogatott lesz Christensenék ellenfele.

Ami a MOL Fehérvár további válogatottjait illeti, többen sérültek, illetve visszafogott klubformájuk okán nem kaptak most behívót, így a nemrég műtött Fiola és Hangya, az elmúlt időszakban kisebb sérülések okán kevés játékperccel rendelkező Dárdai, az egyre jobb formában focizó, de még kimaradó Schön a magyar nemzeti 11-ben később még számíthat meghívásra, Bese már kevésbé, őt két éve már nem vette számításba Marco Rossi, mint ahogy a jelenleg Győrben kölcsönben védő kapust, Kovácsik Ádámot sem, aki ugyancsak sokat volt sérült.

A légiósok közül az ukrán válogatottban a legutóbbi Eb-n, majd utána még egyszer, 2021 őszén szerepelt Jevhen Makarenko, azóta nem, mint ahogy Artem Sabanov sem. Mivel a Vidiben sem játszik, kikerült az első keretből, ez nem is csoda. Ugyanez a helyzet a román Claudiu Bumbával, aki ugyancsak kolonc már a Vidinél, de egyelőre nem talált új csapatot magának.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2023-03-28

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami