Vidi: újabb hazai pontok úsztak el, egyre nehezebb a helyzet

Szerző: Mátay Balázs

2023-05-07

Újabb mérkőzés, újabb hazai pályán eltékozolt pontok, tovább süllyed a remény tengerén a MOL Fehérvár FC labdarúgó csapata az NB I-ben (OTP Bank Liga). Bartosz Grzelak együttese ezúttal az éppen előtte álló és hozzá hasonlóan mélyrepülésben lévő Mezőkövesd ellen végzett 1-1-re a Sóstón, ezzel pedig már nincs a saját kezében a sorsa. Annak ellenére sem sikerült betakarítania a létfontosságú 3 pontot, hogy egy potyagóllal vezetett (Dárdai lövését bevédte Piscitelli), majd 1-1 után a hosszabbításban Kodro kihagyta amit nagyon nem szabadott volna: fölé bombázta a 11-est! Ez akár végzetes is lehet csapata számára.

Negoék focijával megint csak az volt a legfőbb probléma, hogy megfelelő támadószekció nélkül egyszerűen képtelen megfelelő fölényt és minőségi helyzeteket kialakítani, alig akad igazi gólszerzési lehetősége, s azokkal – sőt, minden lehetőségével – pazarlóan bánik, ami pedig már a nem megfelelő koncentrációra vezethető vissza. Mert az, hogy az ország egyik legjobb bal lábával rendelkező Dárdai egy remek pozícióból, 25-ről elvégzett szabadrúgást a kapu mögötti lelátó tetejére bombázzon, vagy egy egyszerű bal oldali beadásnál sem sikerült a kapu elé érkező támadóhoz rúgnia a labdát, az ezt bizonyítja.

Ebben a „kategóriában” pedig Kodro a csúcs: az, hogy odaáll a 11-eshez a 91. percben, az oké, bátor, van is rutinja hasonló szituációkban, de az, hogy majdnem kilövi a stadionból a labdát ebben a helyzetben, az nagyon nincs rendben, mert ezzel éppen két ponttól és a 9. hely lehetőségétől fosztotta meg csapatát. Két, akár a kiesésről döntő ponttól… Utólag kiderül.

Az utolsó három fordulóban már nem elég csak a Vidinek pontokat gyűjtenie, minden azon múlik, hogy a Mezőkövesd és a Honvéd miként hozza a sajátjait, s bár még a ZTE, a Kisvárda és az Újpest is befogható, a piros-kékek formáját nézve maximum a Kövesd és a Honvéd előzhető még meg reálisan.

Az alapgond továbbra adott: ki fog gólt lőni? Hogy fog nyerni így a Vidi? Újra csak a vezetők borzalmas ténykedésére lehet rávilágítani, mert kizárólag az ő felelőtlenségük a csatársor szétzavarására, kvázi – nem szép szó, de ide való – kiherélése, ezáltal a jelenlegi vállalhatatlan helyzet előidézése, hogy Kodrón kívül nem maradt a véghajrára (alapvetően már a tavaszra sem) befejező csatára a csapatnak!

Nem volt véletlen a találkozó második félidejében az RBD szektorában felmutatott transzparensek szövege, illetve amiket élő szóban skandáltak fél órán át számos alkalommal, amelyek a tulajdonost (is) becsmérelték. Végül pedig aztán olyan fújolás jött a nézőtérről a játékosokat mezük levételére felszólító skandálások közepette, hogy az edzőn és összesen hat labdarúgón kívül a többiek még az RBD szektor közelébe sem mentek megköszönni a szurkolást, hogy legalább ők kitartanak mellettük, mégha van markáns véleményük is, egyből besiettek az öltözőbe…

Grzelak mester a meccset követő sajtótájékoztatón nem tudott újat mondani: az edzéseken minden jól megy, a meccseken nem. Most is csak az első félidőt tartotta megfelelőnek a svéd-lengyel vezetőedző, aki szerint a bekapott gólt több hiba előzte meg, ettől megzavarodott  a csapat, nem tudta már megfelelően kontrollálni a találkozó menetét. A 11-es elhibázása csak a hab volt a tortán, nem ezen múlott. Szerinte…

Következik május 14-én, vasárnap 18.00 órakor a Puskás Akadémia elleni idegenbeli megyei derbi, amelyen egy nagyon nehéz ellenfél otthonában kellene győznie a Vidinek. Ráadásul már olyan helyzetben, amikor tudni a riválisok eredményeit, s várhatóan a mostaninál is nagyobb nyomással kell kimennie a pályára.

Miben bízhat még a Vidi? Miben bízhatnak a szurkolók? Fortuna kegyelmében, más egyébben aligha.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Written by Mátay Balázs

2023-05-07

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami