Vidi: tovább üzemel a döntetlengyár

Szerző: Mátay Balázs

2021-10-02

Ebben a szezonban negyedik idegenbeli mérkőzésén is döntetlenre végzett a MOL Fehérvár FC labdarúgó csapata az NB I-ben. A Vidi ezúttal Debrecenben játszott 1-1-et (Ugrai 11-esére Kodro is büntetővel válaszolt a véghajrában), s összességben nyolcadik találkozóján az ötödik ikszet hozta, újabb nyerhető találkozón. Ahogy legutóbb a Puskás Akadémia ellen, úgy most sem tudott mit kezdeni emberelőnyével Szabics Imre együttese, amely a nyolc meccsen szerzett 9 góljával az elmúlt 15 év legrosszabb termését produkálja, miközben egy magyar, két bosnyák, egy ukrán és egy grúz válogatott csatára van, azaz öt minőségi támadó, akikhez a nigériai utánpótlás válogatott Bamgboyét és a sérült Kovácsot is hozzávehetjük. Hazai szinten az egyik legerősebb gólvágó egységgel ez a kilenc találat a gyengébbnél is gyengébb. Ennél kevesebb lőtt gólja (nyolc) csak az újonc Gyirmótnak van.

Szabics Imre remek csatár volt, nyilvánvalóan tehetséges szakember a kispadon is, ám nagyon úgy tűnik, hogy ez a kabát még nagy rá, vezetőedzői alkalmassága egy élcsapatnál erősen megkérdőjelezhető. Lehet ezzel persze vitatkozni, azzal viszont nem, mert tény, hogy ezzel a kerettel is illenék vastagon a dobogón állni, s a mostaninál legalább dupla mennyiségű szerzett gólnál tartani. A nyolc kör után szintén extraszerénynek nevezhető 6. (ha az MTK pontot szerez vasárnap Zalaegerszegen, akkor csak 7.) helyezésről már nem is beszélve.

A probléma és a gyenge minősítés akkor is vastagon megállja a helyét, ha tudjuk, hogy az elmúlt hetekben sok hiányzója volt a Vidinek. A vezetőknek kell a sikertelenség okait meglelni és gyorsan cselekedni valami hatásosat, mert a visszatérő „nyugi, majd jönnek a győzelmek is” magyarázkodás keveseket hatnak már meg.

Egyszerűen ki kell mondani: a MOL Fehérvár FC csapata a körülményeit, lehetőségeit és keretének erősségét nézve messze alulmúlja az elvártakat. Amennyiben valaki folyamatosan úgy teljesítene a munkahelyén, ahogy ezek a fiúk manapság (és már elég régóta), nemhogy milliós fizetése, de munkahelye sem volna már régen! Lassan lecsorog a szezon első harmada, s nem látszik a fény az alagút végén. Télen, félúton már erősen sanszos, hogy késő lesz bármit is lépni.

Az ezek után nem is lehet kérdés, hogy a következő mérkőzésen, a Honvéd ellen hazai pályán (október 16-án) kötelező lesz a győzelem, miként azt követően Újpesten, majd a Sóstón a Paks ellen is.

(Fotó: MOL Fehérvár FC)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2021-10-02

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami