Vidi: szombaton jön a „most vagy soha”!

Szerző: Mátay Balázs

2023-05-19

Az egész ország sportszerető és értő közvéleménye döbbenten figyeli, hogy a Ferencváros mellett legtehetősebb, legjobb háttérrel rendelkező labdarúgó csapata, a MOL Fehérvár FC két fordulóval a bajnoki zárás előtt kieső helyen áll. Döbbenet és értetlenség ide vagy oda, ez a valóság, mégpedig a csúf valóság. Ezen a helyzeten csakis maga a csapat segíthet, mégpedig azzal, hogy hat mérkőzés óta tartó nyeretlenség után szombat délután legyőzi a már biztos bennmaradó Zalaegerszeget. Most minden más másodlagos.

Felesleges itt már ezredszer leírni, mi vezetett, mi vezethetett ide, ebben a helyzetben – már aki segíteni akar a Vidinek és nem a kárörvendők táborát gyarapítja -, a fehérvári sportbarát egyet tehet: kimegy a Sóstóra a szombaton 14.10-kor kezdődő találkozóra és szurkol, ameddig csak van remény. Mondjon bárki bármit, még ebben a lefejezett, támadósorát illetően lenullázott (gyakorlatilag Kodrón kívül nyár óta az összes gólszerzésre „szakosodott” támadóját eladta, elküldte a vezetőség és nem igazolt a helyükre, ami döntő volt az idáig vezető úton, nem maradt vérbeli támadó ugyanis a keretben a már említett Kodrón kívül) keretben is van annyi potenciál, hogy meg tudja nyerni, meg kell nyernie a ZTE elleni meccset.

Amennyiben ez nem sikerülne és másnap az eredmény tudatában pályára lépő Honvéd hazai pályán legyőzi az ebben az esetben már bennmaradó Mezőkövesdet, akkor attól függetlenül kiesik a MOL Fehérvár, hogy mi lesz az utolsó fordulóban!

Ilyenkor persze jogosan jut eszébe az embernek, hogy tévés pénzek ide vagy oda, a fair play szellemében és a manipulációk kivédése érdekében, miért nem játsszák egy időben a sorsdöntő találkozókat? Miért lehet azt a lehetőséget megadni a Honvéd – Mezőkövesd meccs résztvevőinek, hogy már úgy menjenek ki a pályára, hogy tudják, milyen eredmény kell ahhoz, hogy mind a ketten bennmaradjanak, a Vidi kárára???!

Ez minden esélyegyenlőségi szabállyal szembe megy! Mert mondjon itt is bárki bármit: ha a Mezőköved tudja, hogy számára már tét nélküli a Honvéd meccs, mert már nem tud kiesni, csak aznapi riválisa, akkor nyilvánvalóan nem fog megszakadni a pontszerzésért.

Tévedés ne essék! A Vidinek eleve nem szabadott volna odáig eljutnia, hogy ilyen helyzetbe kerüljön, de az, hogy a fair play és az esélyegyenlőség szabályát felülírja a televíziós érdek, és ezt az MLSZ jóváhagyja, az nem támogatható, nem helyeselhető semmiféle körülmények között!

Már csak ezért is, kedves Vidis fiúk! Ugye, nem alibizitek végig a ZTE elleni mérkőzést is??! Ugye, nem kell majd döbbenten maguk elé nézni a szurkolóitoknak a meccs végén??!!! Ugye, van BECSÜLETETEK, hogy VÉGIG KÜZDJÉTEK és HA KELL, VÉGIG SZÁNTSÁTOK A PÁLYÁT, és ami a legfontosabb, hogy MEGNYERJÉTEK A MECCSET, életben tartva a reményt.

Mert ha remény sem marad, könnyen lehet, esély sem marad arra, hogy egy darabig újra a hazai foci élmezőnyéhez tartozzon a fehérvári csapat, a VIDEOTON (hívják éppen hivatalosan bárhogy).

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Mátay Balázs

2023-05-19

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Hermann – 110 év zene

Hermann – 110 év zene

Gálahangversennyel ünnepli alapításának 110 éves évfordulóját a Hermann László Zeneiskola. A Szent István Hitoktatási...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami