Vidi: Szappanos és egy szlovák kapus is célkeresztben

Szerző: Mátay Balázs

2022-11-23

A téli szünetben komoly keretrotálást ígértek a MOL Fehérvár FC vezetői. Noha az őszi, minden várakozást alulmúló szereplés okán ez elkerülhetetlen, egyelőre nincs ennek komolyabb jele. A menedzsment dolgozik a csapat megerősítésén, mélyítésén, de ez nem egyszerű, részint a vb, részint az új menedzsment rutintalansága okán. Ne feledjük: bár a szurkolók nagyon tisztelik és klublegendának számít, sportigazgatóként „nullkilométeres” Juhász Roland, akinek le kell vezényelnie az átigazolásokat. Sok lehetséges érkezőről hallani, de igazán komoly lehetőség eddig két kapus megszerzése tekintetében került célkeresztbe.

Az nem is kérdéses, hogy ezen a poszton (is) kell stabil, megbízható, jó játékos. Egyelőre két név merült fel, akikkel erősödhet az állomány: a Honvéd – immár válogatott – hálóőre, Szappanos Péter, aki éppen már nem fiatal, hiszen 33 esztendős, de későn érő típus, 30 felett hívta fel magára a figyelmet, s megbízhatósága okán jól is járhatna vele a Vidi. Ugyanakkor a másik komoly kiszemelt, a lengyel Gliwice szlovák portása, Frantisek Plach igencak zsákbamacska volna. Egyszeres szlovák válogatott uigyan, de hasonlóképpen Szerb válogatott a már két éve Fehérváron próbálkozó Rockov, aki eddig rengeteg bakijáról és bizonytalanságairól tett tanúbizonyságot mintsem remek képességeiről…

Meglátjuk, mit hoznak a konkrétumot, ám a korábbi hibákból tanulniuk kell a vezetőknek. Nem a jó ajánlólevélell és jól összevágott videós portfolióval rendelkező játékosok kellenek, akik aztán ülnek a kispadon, vagy a tartalékban játszanak, amikor kiderül, hogy mégsem ők a nagy erősítés, hanem az ismert, bizonyított futballisták, akikkel nem vesz zsákbamacskát a klub.

Egy biztos, izgalmas, mozgalmas hetek következnek.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-11-23

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami