Vidi: Szabics ment, Boris jött

Szerző: Mátay Balázs

2022-02-16

A MOL Fehérvár FC illetékes vezetői is érezték, hogy a helyzet már tarthatatlan és igen kevéssé valószínű, hogy mivel 10 hónap alatt sem sikerült előrelépnie a csapatnak sem a mutatott játékot, főleg nem az eredményességet illetően (mi több, egyenesen visszalépés van ezen a téren…), ezután sem lesz komoly fejlődés, így hiába próbáltak végtelen türelmet gyakorolni Szabics Imre felé, nem maradt más választás, megköszönték a vezetőedző munkáját. Vele együtt távozik a két másodedző, Juhász Roland és Torghelle Sándor is. Ezt ma jelentette be hivatalosan a klub, majd azt is gyorsan közzé tette, hogy a Vidi új trénere a német Michael Boris lett, aki korábban a magyar korosztályos válogatottak, majd az MTK trénere volt, s közben Japánban is dolgozott, legutóbb pedig Dániában tevékenykedett. Pályaedzője a korábbi kiváló csatár, Preisinger Sándor lesz.

Az nem kétséges, hogy az edzőcserét meg kellett lépniük a klub elöljáróinak, az azonban már kevésbé biztos, hogy jól választottak Borissal. A német szakember eddig semmi olyat nem mutatott fel tevékenysége során, amire csettinteni lehetne. Az MTK-val elért NB II-es bajnoki cím, majd az NB I-es 7. helyezés sem olyan eredmény, amire elismerően bólintani kellene, egyébként pedig keveset tudunk róla. Ez persze lehet jó is, de ebben a helyzetben, kicsit zsákbamacskának tűnik az ő szerződtetése.

Most egy rutinos, motiválni tudó, a fejeket rendbe tenni képes vezetőedző kell a piros-kékeknek, aki taktikailag is tudja, mikor mit kell tenni, mi a jó megoldás. Uram bocsá’ olyan ember, akire felnéznek a játékosok, akinek van tekintélye. Hogy ezek közül bármelyik kritériumnak megfelel-e Boris? Nehéz megmondani, de inkább tűnik zsákbamacskának és tűzoltó megoldásnak az ő személye, mint megalapozott jó döntésnek. Mindenesetre a konkrét válaszok a pályán történnek, először is a vasárnapi, Újpest elleni hazai meccsen. Ott már sok minden kiderül. Annyi mindenképpen, hogy fel tudta-e rázni a társaságot és három vereség után begyűjti-e a 3 pontot. Mert ha nem, akkor már most borítékolom: csak újabb és újabb magyarázatok jönnek, a pontok kevésbé…

(Fotó: MOL Fehérvár FC)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-02-16

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami