Vidi: sima győzelem a Kisvárda ellen az őszi záráson

Szerző: Mátay Balázs

2022-11-13

Schön (2), Kastrati és Dárdai góljaival 4-1-re nyert a legutóbbi ezüstérmes, jelenlegi 3. helyezett Kisvárda ellen a MOL Fehérvár FC az NB I-es labdarúgó bajnokság (OTP Bank Liga) őszi zárófordulójában, így nem keserű élménnyel engedte el szurkolóit a téli szünetre az egyébként borzalmasra sikeredett félidényt követően.

Huszti Szabolcs a szerdai, újpesti vereség és főleg a mutatott összkép alapján igen kritikusan fogalmazott játékosairól, pl, hogy meg kell találni azokat a játékosokat, akik legalább futni hajlandóak… Nos, ma akadtak néhányan. Pl. Schön Szabolcs, aki nem hiába zakatolt a bal oldalon, kétszer is sikerült eltalálnia jó pozícióból a kaput, s ezzel két gólt szerzett (a második az alábbi fotón látható). Ez már önmagában több, mint amit Újpesten láthattunk a piros-kékektől.

Nem csak a Vidiben az első két gólját jegyző válogatott szélső, hanem a zöbbiek is láthatólag csipkedték magukat. Ennek ellenére a második félidő közepe felé haladva egy tipikusan Vidis szerencsétlenkedés meghozta a vendégek szépítését helyzet nélkül is. Egy szöglet után a jobb kapufára pattanó labdát az éppen előtte beálló Kastrati nem talált el, sípcsontjáról Dárdaira pattant a labda, róla meg a várdai játékos elé csorgott, aki a rövidbe lőtt.

Az, hogy ettől nem lett egyszeriben nagyon meleg a pite a Vidinek, arról a borzasztóan helyezkedő vendég védők és kapusuk gondoskodott, aki rosszul rontott ki a portájáról, Kastrati meg besétált az üres kapuba az elé ívelt játékszerrel. Ezt követően volt még kecsegtető lehetősége a hazai egyletnek, hogy hamar növelje az előnyét, de nem jött az újabb gól, a Kisvárda pedig egyre többet próbálkozott, ami elsődlegesen szögletekben nyiulvánult meg. Ez persze nem jelenthetett megnyugvást egy olyan csapatnak, amely ebben az idényben már számos gólt kapott sarokrúgás után. Ezeknél a szituációknál is feltűnt, hogy a MOL Fehérvár kapusa, Kovács Dániel mennyire bizonytalan a beadásoknál. Szinte mindig a vonalon ragadt, amikor pedig kilépett csak ütni merte a labdát, fogni nem, s ezt sem csinálta mindig jól…

Ennek most nem lett böjtje, mivel a 89. percben Kastrati jobb oldali beívelését Dárdai szinta az alapvonalról belsőzte be az ismét bűn gyengén helyezkedő Odincov kapus aszisztálása mellett a hálóba. Ez el is döntött mindent. Szép, fontos, de az őszi vesszűfutást feledtetni nem tudó sikerrel zárt a Vidi, amely ezzel maradt a 8. helyen, de legalább a kieső helyeken tartózkodóktól kicsit el tudott lépni.

Most jön a téli szünet és jöhet a keret átrendezése, frissítése! Ellenkező esetben tavasszal is megy a liftezés és sokszor az alibizés, vegetálás.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-11-13

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami