Vidi: Rus Pisában folytatja, továbbra sem erősödik a keret, sőt…

Szerző: Mátay Balázs

2022-08-01

Ahogy arra számítani lehetett az előjelek alapján, most már biztos: a MOL Fehérvár labdarúgó csapatának román válogatott védője, Rus Adrián Olaszországba, a másodosztályú Pisa alakulatába igazolt, ahol a magyar válogatott középpályás, Nagy Ádám is focizik.

Rus távoztával újabb – hazai szinten mindenképpen – minőségi játékos igazolt el a Viditől, így rajta kívül is már több, mint fél csapatnyi olyan futballista távozott a nyáron, akik bizony nem rossz spílerek, sőt. Kovácsik, Bese, Géresi, Nikolics, Zulj (ők mind válogatottak!), Szendrei, Zsóri (U21-es válogatottak). Hét olyan játékos, akik ebben a Vidiben, ebben a keretben mindenképpen elfértek volna, s akkor még a hazájában ugyancsak válogatott Jallow-ról és Hodzic-ról, továbbá a rendszerint kölcsönadogatott tehetségekről, Gundel-Takácsról, Halmairól, Szabóról és Zekéről még nem is beszéltünk. Ez 14 játékos! Ebből a 14-ből ki lehetne állítani egy olyan csapatot, amelyik nem biztos, hogy gyengébb volna a maradóakból összeállított egységnél…

A legfőbb gond azonban nem az, hogy őket elküldték, eladták vagy kölcsönbe adták, hanem az, hogy immár három tétmeccsen túl még mindig csak három igazolásnál tart a piros-kék egylet (Bumba, Serafimov és Pokorny), ráadásul egyikük sem az a kategória, akire csettintenének a szurkolók, vagy irigykedhetnének az ellenfelek. Bumba és Serafimov azért nem rossz focisták, miként Pokorny sem az, de amikor azt nyilatkozták a vezetők még az elmúlt szezon végén, hogy jelentős változások jönnek a nyáron a keretben, a szimpatizánsok aligha erről álmodtak, vagy erre gondoltak, főleg erősítés gyanánt, még kiegészítve a kölcsönből visszatért Zivzivadzéval és Hourival sem.

Egyszerűen nincs minőségi igazolás, így nincs megfelelő minőségű csapat sem, amelytől jogosan lenne elvárható legalább az, ami 2020-ig evidens volt: felvenni a versenyt a Ferencvárossal és legalább az ezüstérmet megszerezni. Legutóbb már a dobogó sem jött össze, és a Qabala elleni vereséggel végződő EKL-visszavágó, de főleg a paksi 0-2-es harmatgyenge bajnoki szezonkezdés most sem kecsegtet ennél többel, ha nem lesz nagyon gyorsan erőteljes változás. Ez eddig nagyon kevés, a vezetőktől is.

Michael Boris vezetőedző megtartása is hiba volt, ez továbbra is meggyőződésem.

Mindazonáltal, ha a Vidi a moldáv csapat ellen bejut az EKL-playoffba, s az NB I-ben vasárnap megveri a Honvédot, majd egy héttel később a Fraditól sem kap ki idegenben, megemelem a kalapom, dacár annak, hogy ezek azért még mindig nem világraszóló sikerek, de legalább mutatnak némi esélyt az előrelépésre.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-08-01

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami