Vidi: Rockov elképesztő bakiját Stopira javította

Szerző: Mátay Balázs

2022-08-31

A második félidőben szinte szinte felbillent a pálya az első négy meccsén háromszor betliző MOL Fehérvár és az újonc, de öt mérkőzésén még veretlen Kecskemét találkozóján, s bár a hazai alakulat megint nem játszott jól, ráadásul a kapuban lehetőséget kapó Rockov szó szerint gólt rúgatott az ellenféllel, végül a 90. percben Stopira fejesével csak sikerült besöpörnie a három pontot. A 2-1-es összecsapáson az első Vidi-gólt Nego szerezte még az első félidőben. Michael Borist ezzel a kiizzadt győzelemmel alighanem megmentette Stopira a kirúgástól, a Vidi pedig – úgy, hogy van egy elmaradt meccse is – felzárkózott a tabellán 6 pontjával a 7. helyre.

Ez volt az a mérkőzés, amelyen a győzelmen kívül semmiféle más eredmény elfogadhatatlan lett volna a Viditől, mert csak a 3 pont jelenthetett némi esélyt számára arra, hogy a bajnokság korai szakaszában elszórt pontja ellenére legyen még némi esélye arra, hogy elinduljon felfelé a tabellán, amely által a szezonzárás a dobogón érheti jövő májusban.

Az nem kétséges, hogy a két alakulat között tudásban és minden létező téren hatalmas a különbség a piros-kékek javára, ám mégis a KTE rendelkezett 9, a Vidi pedig mindössze 3 ponttal a meccs előtt. Szóval nem csoda, hogy a MOL Fehérvár támadólag lépett fel az elejétől fogva. Igen ám, de ezek a támadások nagyon vérszegények, ötlettelenek voltak. teljes mértékben hiányzott az átütőerő a lassan, sok passzal operáló házigazda részéről. Bamgboye azért lőtt egy erőteljes kapufát, jelezvén, a gólhoz nem feltétlenül kell nagy helyzet.

Ennek ellenére elég volt Kodro és Nego villanása, utóbbi szép gólt lőtt előbbi előkészítését követően, ami meg is nyugtatta Michael Boris gárdáját. Túlságosan is… A kapuban bajnoki meccsen hosszú idő után ismét lehetőséget kapó Rockov akkorát hibázott, hogy az nehezen minősíthető. Egyszerűen addig pepecselt a labdával portája előtt, amíg Katona elvette tőle, majd az üres kapuba gurított. Hihetetlen, elképesztő, überbéna sutaság.

Ettől a demoralizáló bakitól függetlenül a második félidőben még jobban ment előre a továbbra is tompának tetsző, nem éppen nagy iramban focizó MOL Fehérvár. Bamgboye meg is szerezte a vezetést csapatának, de addig VAR-oztak a sasszemű (?) bíró sporik, amíg ki nem kockázták, hogy egy hangyacsápnyival a nigériai-magyar támadó előrébb volt az indítás pillanatában, mint őrzője. A sokadik televíziós visszajátszásból sem tűnt lesnek, de ők ezt azért „megszakértették” és Rockov után ők is a Mikulás szerepében tetszelegve adtak újabb ajándékot a derék kecskemétieknek.

Végül aztán csak bepasszírozta a győztes és a szabályosnál is szabályosabb győztes gólt hazai egylet: a 90. percben Dárdai szögletére Stopira érkezett remekül, s a bal sarokba fejelt! Kiszenvedte, kiizzadta a három pontot a Vidi, de ez a produkció még mindig messze van attól, amivel biztosan oda lehet érni a dobogóra. Ennél sokkal több kell a további sikerekhez. Legközelebb szombaton Debrecenben a Loki ellen, a 18.15 órakor kezdődő meccsen.

Mivel a DVSC is gyengélkedik, hat meccsen 4 döntetlenje és két veresége van, amiért ma ki is rúgták Joao Janeirót, azaz a Loki nagyon fog kaparni saját közönsége előtt az első sikeréért. Egyelőre Dombi Tiborral a kispadon, az új tréner kinevezéséig ő meccsel majd.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Written by Mátay Balázs

2022-08-31

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami