Vidi: Pokorny, Sabanov, Heister és Serafimov is távozhat

Szerző: Mátay Balázs

2023-06-05

Négy biztos távozót már egy hete bejelentett a MOL főszponzori kiszállásával július 1-től ismét Fehérvár FC néven szereplő NB I-es labdarúgó csapat, hozzájuk újabb négyes csatlakozhat. Hivatalos bejelentés még nincs, de amint arról már írtunk, Pokorny és Sabanov szinte biztosan távozik, a legújabb hírek szerint pedig Heister és Serafimov – főleg előbbi – is játszik az eligazolás gondolatával, miközben érkezői fronton egyelőre továbbra sincsenek konkrétumok.

Heisternek e hónap végével lejár a szerződése a piros-kék egylettel, így kérője, az izraeli Haifa most könnyen megállapodhat vele, igaz, ő is azok közé tartozik, akikért nem sok szurkoló hullajtana könnyeket. Éppen úgy, mint a már télen „félre tett” Sabanovért, aki hiába volt ukrán válogatott, nem igazolta, hogy miért is hozták Fehérvárra.

Serafimov esetében azért más a képlet, hiszen ő sokat volt sérült, amikor pedig játszott, akkor nem okozott egyértelmű e23csalódást. Őt alig egy éve vásárolta ki Zalaegerszegről a Vidi, ráadásul hazai szinten nem apróért, így aligha engedik csak úgy el, hiába van komoly érdeklődés iránta Horvátországból.

Ami az érkező oldalt illeti, erőteljesen zajlanak a háttérben az egyezkedések, tárgyalások a kiszemeltekkel, ám a MOL főszponzori kivonulása még akkor is „zavart okozhat az erőtérben”, ha alapvetően a tulajdonos egyedül is simán megoldhatja a csapat magas szintű finanszírozását. Itt csak az a kérdés, hogy akarja-e és mennyire?

Az egészen biztos, hogy az átigazolásokat alapvetően befolyásolja az ő szándéka. A következő szezon költségvetését most rakják össze, erős kérdés, mit mutat majd a matekpélda.

Mindenesetre újra tudni véli a román sajtó, hogy a Hermannstadt román válogatott házi gólkirálya, Daniel Paraschiv, aki télen végül nem igazolt a Vidihez, most a Sóstón landolhat, miként az NB I-től búcsúzó Honvéd több fiatalja, illetve más csapatok néhány fiatal tehetsége és 2-3, már az elmúlt idényben is Magyarországon focizó légiós szintén képben van a klubnál. A kölcsönből elvileg visszatérőkről se feledkezzünk meg, mivel a korábbi válogatott kapus, Kovácsik Ádám, de főleg a Kecskeméttel remek szezont záró Zeke Márió visszatérése nem volna ördögtől való gondolat jelen helyzetben. Zekét a KTE szeretné megtartani, ami érthető is, hiszen jól teljesített a meglepetésgárdában.

A felkészülés éppen két hét múlva kezdődik, addigra minden bizonytalan kérdésnek el kell dőlnie, a keret összetételének is.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2023-06-05

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami