Vidi: megkezdődött a felkészülés, újabb öt távozó nélkül, visszatérőkkel

Szerző: Mátay Balázs

2024-06-17

A hagyományos orvosi vizsgálatokkal és fizikai felmérésekkel hétfőn megkezdte ráhangolódását a 2024-2025-ös bajnoki idényre és a júliusi nemzetközi mérkőzésekre a Fehérvár FC labdarúgó csapata. Kedden újabb felmérések várnak játékosokra, az első labdás edzésre pedig szerdán kerül sor.

Az első napon már ott volt a többiekkel a kölcsönből visszatérő Kastrati és Bambock, valamint több ifjonc, Babos, Dala, Menyhárt, Kovács Bence, Ambach, Cserkuti-Németh és Kecskés Máté, ugyanakkor a Sepsi OSK-hoz igazoló Sigér, valamint a lejáró szerződésű, Újpestre távozó Bese mellett további lejáró szerződésű, máshová igazoló futballisták – Szabó Levente, Rockov, Pinto és Hangya -, továbbá a kölcsönszerződése után Dániába visszatérő Karamoko már nem itt kezdik az alapozást.

A Vidi az első felkészülési mérkőzését június 29-én, szombaton 17 órától a Bábolna otthonában játssza, majd július 5-én 10:30-tól az Ajkát fogadja zárt kapuk mögött. Július 8. és 18. között a szlovéniai Kranjska Gorán edzőtáborozik a fehérvári gárda, amely július 11-én 17:30-tól a szerb Cukaricki, július 17-én a török Göztepe ellen teszteli felkészültségét. Az új szezon első tétmérkőzését a Konferencia Ligában július 25-én játssza a már Pető Tamás irányította alakulat. Az ellenfél a szerdai sorsoláson derül ki.

Ami a csapat körüli egyéb híreket illeti: bár már eddig hét labdarúgó távozott, többen lesznek még a „kilépő” oldalon. Szinte biztosan eligazol a veterán védő, Fiola Attila, aki a válogatottal most az Eb-n vitézkedik, ám erős az esélye, hogy ő is követi Grzelak edzőt és Besét Újpestre, ahol meglehetősen magas fizetési igényét akceptálják. További fehérvári kiszemeltek vannak még a lilák célkeresztjében, így az éppen tavaly tőlük érkezett Katona – Csongvai kettős, akiket most, hogy a MOL lett a tulajdonos, visszavásárolnának (főleg Katonát szeretnék nagyon), illetve kivásárolnák élő szerződéséből a parádés idényt maga mögött hagyó Tóth Balázst is. Amennyiben csak a fele realizálódik a terveknek, valóban át lehet keresztelni az Újpest FC-t, MOL Újpesti Vidire…

További fehérvári spílerek is eligazolhatnak, így pl. az ugyancsak kiváló idényt záró Christensen, valamint Schön és Serafimov is, akik több hazai és néhány külföldi klubnál is felmerültek erősítésként.

Mielőtt azonban bárki kongatná a vészharangot, nem árt várni vele még egy picit, ugyanis Melnyiken kívül hamarosan érkezik az angol Dobson, akikkel egy igen erős középpálya rajzolódik ki, főképp, ha Kalmár majd bevethető lesz és visszanyeri a formáját. A támadósorban Kastrati több lehetőséghez juthat és pont az ő gyorsasága, szélsőjátéka az, ami egy jó és eredményes játékkapcsolatot jelenthet közte és a vérbeli center Gradisar között, akinek pont az volt a legnagyobb problémája tavasszal, hogy nem volt egy őt jól kiszolgáló irányító és főleg szélső a keretben. Kalmár visszatérte és Kastrati újbóli csatasorba állítása akár nagyon pozitívan is elsülhet.

Egyéb jövés-menés is várható még a klubnál, így érdemes kivárni az átigazolási időszak végét, egyben az első 6-7 bajnoki mérkőzést, mert még sok minden változik addig. Jöhet például új főtámogató, akár tulajdonos is. Úgy tudjuk, van ezekre esély, mégha itt nem egy nagy multira és feneketlen pénzeszsákra is kell gondolni, de a jelenleginél feltétlenül nagyobb pénzügyi mozgásteret biztosító befektetőre, aki nem elsőbálos már a sportágban…

A helyzet mindenesetre naponta hozhat újabb fontos híreket és változásokat, érdemes folyamatosan figyelni a klubtól és a klubról érkező mindennemű információkat, amelyeket mi is közölni fogunk.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. június
h K s c p s v
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Written by Mátay Balázs

2024-06-17

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This