Vidi: kiszenvedett siker Budafokon

Szerző: garanddesign

2021-03-07

Ismét vezetett, azt ismét leadta, de végül egy kissé szerencsés találattal – éppen a Vidi kölcsönjátékosa, Zsóry öngóljával – 2:1-re nyert a MOL Fehérvár FC Budafokon, ezzel stabilizálta helyét az NB I-es tabella 3. helyén, s pozitív előjellel várhatja a Magyar Kupa szerdai negyeddöntőjét, melyen éppen a Budafok lesz az ellenfele a MOL Aréna Sóstón. Háromból háromszor verte ebben az idényben a piros-kék egylet az újoncot, így ezek után az MK-meccsen is egyértelműen esélyes. Csakhogy éppen ezeken a találkozókon szokott előszeretettel elhasalni a fehérvári gárda. A listavezető Ferencváros is folytatja a bukdácsolást, most Zalaegerszegen végzett 2:2-re. Ezt azonban a Rebrov-legénység még bőven megteheti, mert a Vidi februári mélyrepülésének köszönhetően így is 13 ponttal vezet a Puskás Akadémia, 18 egységgel a Fehérvár előtt. Vasárnap este jön az „ezüstrangadó” Felcsúton, a PAFC és a Vidi derbije.
Az első félidőben semmi meglepő nem történt, a Vidi szokás szerint megszerezte a vezetést Zivzivadze szép lövésével a 17. percben, majd – szintén ahogy szokta – le is adta előnyét, a 35. percben Skribek egyenlített a kiválóan asszisztáló vendég védők álmélkodása közepette, úgy, hogy előtte Nego feleslegesen megröptette Csonkát a 16-oson belül, a jogos 11-est pedig Rockov kivédte. Szóval hozta immár szokásos negatív formáját a piros-kék egylet 45 percnyi játék után.

Ami a második félidőben is ment a birkózás rendesen, rengeteg volt a technikai hiba. Kapu mögött landoló beadások sora Negotól, Bollától, Hangyától, s kihagyott ajtó-ablak ziccerek Nikolicstól és Petrjaktól. Bár a szerény képességű Budafok nagyon lelkes volt, valahogy úgy tűnt, ezt a meccset sem óhajtja megnyerni a Vidi, hiába a helyzetek. Aztán, ha másképp nem ment, jött egy Houri szabadrúgás, amibe egy hazai védő tette bele úgy a lábát, hogy az a kapuba került. Ezzel vezetett a MOL Fehérvár a 84. minutumban. Nem sokkal később kiderült, hogy nem csak vezetett, nyert is, de ezt a nyögvenyelős győzelmet sem rakhatja a ki a kirakatba.

A közelmúlt mélyrepülése a biztos második helybe került, s ha a következő körben nem nyer Felcsúton is a Vidi, akkor szinte biztosan lemondhat az ezüstérmes pozícióról, ami végképp nagy csalódás volna az egyébként is kiábrándult fehérvári szurkolóknak. Mindeközben ott lesz még a szerdai MK-meccs a Budafok ellen, azaz a szezon legfontosabb hete előtt áll a Vidi, hiszen egy kupasiker legalább egy pici gyógyír volna a piros-kékek számára a bajnoki kudarcra.

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by garanddesign

2021-03-07

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami