Vidi: Husztinak mennie kell, svéd-lengyel jöhet helyette

Szerző: Mátay Balázs

2023-03-14

Nagy a versenyfutás az idővel a MOL Fehérvárnál, ugyanis bár a háttérben már korábban elkezdődtek puhatolózások és tárgyalások egy új, külföldi vezetőedző szerződtetésére, a Pakson elszenvedett vereség és az a tény, hogy az NB I (OTP Bank Liga) a Ferencváros mellett legtehetősebb csapata lecsúszott a 11., azaz kieső helyre 10 körrel a bajnokság befejezése előtt, alaposan fel kellett, hogy gyorsítsa az edzőváltás folyamatát. Az már biztos – bár a hivatalos bejelentés még nem történt meg, de ez bármikor bekövetkezhet -, hogy Huszti Szabolcsnak és segítőjének, Toldi Gábornak megköszönték a munkáját, az viszont még mindig bizonytalan, ki érkezik a helyükre. Több verzió is van, most egy lengyel származású svéd tréner tűnik befutónak…

Az AIK Stockholmmal 2021-ben csak rosszabb gólkülönbsége okán bukta el az aranyérmet a Malmővel szemben, s dolgozott a svéd U21-es válogatottnál is az a 44 éves Bartosz Grzelak, aki külföldi lapértesülések szerint a legközelebb áll a szerződés aláírásához, bár a lengyel Górnik Zabrze is csábítja, de bizonyos részletekben jobbnak tűnik számára a fehérvári ajánlat.

Rajta kívül úgy tudjuk, a kalapban van/volt még a játékosként Bayernnel BL-győztes, edzőként svájci bajnok Thorsten Fink és a már sokat emlegetett Marko Nikolics is, ám velük nem jutottak dűlőre a tárgyalások során az illetékesek. Úgy tudjuk, rajtuk kívül is képben vannak/voltak mások is, de a „tuti” még nincs meg. Mindazonáltal jelenleg kétségkívül Grzelak érkezésére van leginkább sansz.

Egy biztos: ma délután edzés lesz a Sóstón, kérdés még, ki(k) vezetik(k)? Még Husztiék, átmenetileg valakik a klub más edzői közül, esetleg már az új, de még be nem jelentett tréner. Nemsokára ez mindenképpen kiderül…

Az mindenesetre nem túl jó jel, hogy az a Nikolics, akit a legtöbben szeretnének, aki ismeri a csapatot, a klubot, a körülményeket, s nincs csapata, jelen állás szerint nem tér vissza. Pedig jelen helyzetben egyértelműen ő volna a legjobb választás, pont a leírtak okán. Egy újabb zsákbamacska, egy újabb elhibázott döntés már nem fér bele ebbe a szezonba.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2023-03-14

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami