Vidi: Gyirmóton is csak döntetlen

Szerző: Mátay Balázs

2021-08-14

Új szezon ide vagy oda, új sportigazgató, s máris néhány új játékos ide vagy oda, egyelőre nem mozdul előre a MOL Fehérvár FC labdarúgó csapatának szekere az NB I-ben. A szurkolóknak „dezsavű” érzésük lehet, mert leginkább a mezőnyfölény, az ellenfélnél sokkal több helyzet kidolgozása, a vezetés megszerzése, majd végül annak eltékozlása jellemzi a gárdát. Ahogy a zalaegerszegi nyitányon, úgy most az újonc Gyirmót vendégeként – mint már számos alkalommal az elmúlt években – nem sikerült az előnyt megduplázni, s nem sikerült a játék képe alapján jogos három pontot bezsebelni. 1-1 lett a vége, a Vidi-találatot Petrjak jegyezte. Két meccs után már 7 pont a piros-kékek hátránya a jelenlegi listavezető Kisvárda mögött, 2 szerény pont, két simán verhető, sokkal gyengébb csapat ellen. Nem ezt várták a szurkolók…

Ez a relatív sikertelenség még semmiképpen sem Sallói István sara, ezt a csapatot, ezt a keretet örökölte elődjétől, Kovács Zoltántól, időt kell még neki adni ahhoz, hogy tevékenységéről véleményt lehessen formálni. Az viszont már ennél sokkal elgondolkodtatóbb, hogy Szabics Imre vezetőedző kezei alatt sem látszik javulás Márton Gáborhoz vagy Joan Carrillóhóz viszonyítva. Marko Nikolicsot nem veszem ide, mert bár vele regnálása végére leeresztett a csapat, de előtte Magyar Kupát és bajnoki címet nyert a piros-kék egylet, s európai porondon is maradandót alkotott,

Ezek a sablondöntetlenek, „pedig jobbak voltunk, de nem volt szerencsénk” kötésbe csomagolt meccsek jönnek sorban Szabicsnál is, aki április elseje óta a szakmai munka irányítója. Nála sem halnak meg a pályán a játékosok, nála sem látni azt a mindent elsöprő akaratot, győzni és küzdeni akarást, ami a meccsek megnyeréséhez szükséges, mint ahogy közeli elődeinél sem. Egy teljes alapozást már végigcsinált a Vidivel, s jó néhány tétmeccsen is túl van már csapatával, tehát már nem takarózhat az összeszokottság hiányával. Nem lehet mentség ezzel – az egyébként egyáltalán nem gyenge –  kerettel az sem, hogy sok a sérült és most éppen Nego covid-tesztje lett pozitív. A MOL Fehérvárnak minden gondja ellenére egy ZTE-t és Gyirmótot kötelező lenne megvernie. De nem megy előre a szekér, nem és nem, csak döcög, nyikorog. Pedig nagyon egyszerű a recept: be kell rúgni a helyzeteket és a vezetés megszerzése után sem szabad megnyomni a „meccs vége gombot”.

Egy másik gombot viszont kifejezetten ajánlok a csapat tagjainak és szakmai vezetőinek: az van ráírva, hogy ÉBRESZTŐ!!!!! Ezt gyorsan és határozott mozdulattal most meg kell nyomni.

Mint ahogyan a címvédő Ferencvárosnak sikerült a Kisvárdától elszenvedett nyitómeccses blama után, hiszen simán 4-1-re verte a derék Mezőkövesdet.

További eredmények: MTK-Kisvárda 1-2, Paks-DVSC 3-3. A ZTE-Puskás és az Újpest-Honvéd találkozókra holnap, vasárnap kerül sor.

(Fotó: MOL Fehérvár FC)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Mátay Balázs

2021-08-14

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This