Vidi: ezt a zakót is meg kellett várni??

Szerző: Mátay Balázs

2022-10-10

Egyre gyengébben, kilátástalanabbul alibizik az eredendően labdarúgásra kitalált pályán a MOL Fehérvár FC NB I-es alakulata. Az ZTE elleni utolsó pillanatos hazai pontpazarlást követően ma este az Újpest vitte el szerény, gyengécske focival is a 3 pontot, 1-0-ás győzelmével a Sóstóról. A legkitartóbb kemény mag is azt skandálta már a meccs utolsó 20-25 percében, hogy „egyszerűen k.va gyenge…”! Ez, bizony, srácok, vitathatatlanul az volt. De ez nem újdonság. Miként az sem, hogy a sorozatos harmatos produkciókat is rendre túléli a Vidi kezdettől alkalmatlan vezetőedzője, Michael Boris. Érthetetlen!

Tökéletesen tükrözi a piros-kékek jelenét a kapott gól: az Újpesti térfél közepén a Vidi támadása közben Pinto nem előre, hanem visszafelé, a saját kapuja felé passzolta a labdát. Bűn rosszul, ráadásul ahogy fordult, meg is sérült és elfeküdt a pályán. A hátrapasszolt labdát egy újpesti játékos kapta, köszönte. A támadás végén a 16-osra rosszul bepasszolt labdát a Vidi védelme bárhová rúghatta volna, de Heister úgy döntött, hogy a hátul csellengő centernek, Kodrónak „vágja” oda laposan, a házi gólkirálytól pedig éppen Pauljevics elé került a játékszer, aki nem tudott annyira meglepődni, hogy a 16-os vonaláról ballal ne tekerje be szépen a jobb alsó sarokba! Hiba, hiba hátán, ahogy nagy általánosságban a MOL Fehérvár játéka is egy jó adag hibahalomból áll hónapok óta.

Kezdettől látszott a koncepció és a markáns játék hiánya, kezdettől nagyjából ötvenedszer írom le most azt, hogy Boris alkalmatlan egy élcsapat irányítására és a Vidinél eltöltött ideje alatt semmiféle előrelépés nem történt a látottak alapján. Ugyanaz a szenvedés, vergődés, NB III-as hibafaktorú, lassú focizgatás folyik folyamatosan, mint ahogy Boris előtt is történt Szabicsnál. Egyszerűen NULLA az összkép, Boris is az.

A meccs utáni nyilatkozata is ezt támasztja alá. Azt mondta, nem tudja, mitől nem megy a Vidinek, nem tudja, mi miért történik!!! Kedves Boris! Ki tudja, ha a tréner nem??? Kit neveznek edzőnek? Ki állítja össze a csapatot? Ki határozza meg a taktikát? Ki meccsel? Ugye, nem a szertáros? Mert amit a csapattól látunk, ezen sem csodálkoznánk.

A vezetőség, konkrétan az a személy aki kitalálta ezt a „kiváló” verziót, hogy ez az ember legyen az edző, és azóta is védi, nyilvánvalóan fedezi a hibás döntést, neki ugyancsak hatalmas a felelőssége ebben az amortizációs folyamatban. Mert most már egészen kétségtelen, hogy szisztematikus leépítése folyik a magyar mezőny néhány évvel ezelőtti legjobb csapatának. Ezt véletlenül nem lehet művelni, szándékosan sem könnyű, de másképp lehetetlen így kivitelezni…

Ezek után aligha lehet maradása Borisnak, mert már így is tragikomikus a helyzet, ha még tovább nyújtják agonizációját, csak rosszabb lesz a helyzet. Hétről-hétre, meccsről-meccsre rosszabb. Az egyébként többségében nem éppen rossz képességű játékosok legtöbb esetben azt sem tudják, hol a labda, még a válogatottak is önbizalom nélkül lézengenek a pályán, hibát hibára halmoznak, formán kívül játszik szinte mindenki. Itt már a „piócás ember” sem segíthet, ha a vezetők nem döbbennek rá a maguk hibájára és az edző abszolút alkalmatlanságára. Ez a szezon is már szinte menthetetlen, ám ahhoz, hogy valamennyire el tudjon a gárda indulni felfelé, változás kell a kispadon, a fejekben, a vezetőség soraiban, minden szinten.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Mátay Balázs

2022-10-10

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This