Vidi: ez már tragikomédia, Pakson is csak 1-2

Szerző: Mátay Balázs

2023-03-11

Ahogy a téli szünet után mindig, ma újabb idegenbeli mérkőzését bukta el 2-1-re a MOL Fehérvár FC a labdarúgó NB I-ben (OTP Bank Liga. A Vidi Pakson hagyott ott 3 pontot, s ha holnap az Újpest legalább 1 pontot szerez hazai pályán a Mezőkövesd ellen, akkor több, mint 20 év után újra kieső helyre csúszik vissza!

A piros-kékek becsületgólját Schön Szabolcs szerezte 0-1 után az első félidő hosszabbításában, a másik oldalon a „szokásos” paksi gólkirály-jelölt, Varga Barnabás talált be mindkétszer.

Ha statisztikákat nézem, akkor éppenhogy a hazaiak felé billen a mérleg nyelve, amit a végeredmény jól tükröz. Mindazonáltal, ha magát a meccset, a 90+5 perc alatt látottakat tesszük mérlegre, akkor azt kell megállapítani, hogy a MOL Fehérvár ugyanazokat a hibákat követi el, mint korábban, gyakorlatilag semmit sem fejlődött a csapat, s mivel az ígért téli „nagy átalakítás” elmaradt, csak távozók voltak érdemben, érkezők kevésbé, főleg a szűk keresetmetszetű posztokra, a kapus és a befejező csatár posztjára nem tudott igazolni senkit a menedzsment, még kedvezőtlenebb a helyzet, mint amikor még volt legalább egy Zivzivadzéja a csapatnak.

Továbbra is erősödik bennem az érzés, hogy bár Borist leváltották ősszel, Sallói is távozott, sikerült náluk is gyengébb, de legalábbis semmivel sem alkalmasabb garnitúrát találni a sportigazgatói és edzői posztokra. Szándékosan sem lehetne jobban leépíteni a klubot, a még megmaradt presztízsét. Ha tetszik, ha nem, ki kell mondani: egyszerűen nem volt abban a helyzetben a menedzsment, hogy Zivzivadzét elzavarja, mert – valószínűleg egy nem túl átgondolt mozdulattal – az elcserélt Újpest mezt magára húzva vonult be ugyan az öltözőbe az UTE elleni hazai zakót követően, ő legalább tud gólokat szerezni.

Továbbá nem voltak abban a helyzetben sem a döntéshozók, hogy amikor a gárda már régen mélyrepülésben volt, akkor egy „0,1 km-es” sportigazgatót és megfelelő képesítés nélküli, nagyon kevés érdemi tapasztalattal rendelkező edzőt szerződtessen a korábbiak helyére, akinek „dublőr” kell ahhoz, hogy egyáltalán leülhessen a kispadra. Váltani kellett, ez nem kétséges, sőt, sokkal előbb váltani kellett volna már, de nem így!

Ezekkel az emberekkel képtelen előre lépni a Vidi, ráadásul a téli átigazolási szezonban mutatott impotenciájuk csak rontott a helyzeten. Azt állítom, amit már hónapok óta szajkozók: ide nem jól felkészült elméleti szakember kell, hanem egy motiválni tudó, az öltözőben és a játékosok fejében rendet tartó, a nem megfelelő hozzáállásúakat fegyelmezni képes tréner, s nem „amúgy jó srác” vezetők, hanem akik értenek ahhoz, amit éppen csinálnak. Minden más egyéb senkit sem érdeklő mellébeszélés, púder!

Egyértelműen a vezetők felelőssége a kialakult gyászos helyzet! Éppen 10 forduló van hátra a bajnokságból, még lehet lépni, sőt! KELL LÉPNI! Mielőtt a fél világ a Vidin fog röhögni. Bár már most is elég sokan vannak, akiknek ezt teszik hétről hétre.

A játékosok elemzésén már néhányszor túlestünk, ott is van baj elég, de azt újra, és, ha kell, ezredszer is hangsúlyozom: az a játékoskeret, amelyben 15 felnőtt válogatott játékos található (magyar és több más országé), az NEM GYENGE és NEM A BENNMARADÁSÉRT, HANEM A DOBOGÓÉRT KELLENE, HOGY HARCOLJON a magyar pontvadászatban!

Amennyiben szükséges és nincs elég, vállalom, hogy a vezetői irodákban saját költségemre tükröt szereltetek fel, hogy legyen mibe belenézni, ha eddig nem sikerült…!

Jövő szombaton (március 18, 19.45) este az egyre jobban magára találó Honvéd látogat a Sóstóra. Ezen a találkozón KÖTELEZŐ a győzelem, semmilyen más eredmény nem lenne elfogadható, még akkor sem, ha a Vidi II volna a pályán!

(Fotó: MOL Fehérvár)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2023-03-11

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami