Vidi: egy lépés a cél felé, komoly izgalmak várhatóak még

Szerző: Mátay Balázs

2023-05-20

Hazai pályán 3-0-ra nyert a friss MK-győztes Zalaegerszeg ellen a MOL Fehérvár FC a labdarúgó NB I 32. fordulójában, ezzel a vasárnapi Honvéd – Mezőkövesd meccsig ellépett a kieső, 11. helyről. Amennyiben a Honvéd nem nyer, újra a saját kezében lesz a sorsa a piros-kék alakulatnak, ha igen, akkor az utolsó körben mindenki a Vasas-Vidire, a Puskás Akadémia-Honvéd és a Mezőkövesd-Ferencváros meccsre figyel majd.

Némi éllel írhatnám azt, hogy megjött a jó idő, ismét nyert a Vidi, ugyanis legutoljára még tavaly nyáron, a szezon eleji találkozókon, az EKL első két körében a hazai mérkőzéseken és a Honvéd elleni 4-0-ás bajnokin láttunk ilyen sima MOL Fehérvár győzelmet, mint a Zete ellen. Nyilván valójában nem időjárásfüggő a piros-kékek produkciója, de való igaz, tavaly július vége és idén május közepe között nem sok vállalható, jónak értékelhető teljesítményt rakott ki a gyepre a jelenleg Borisz Grzelak által irányított alakulat.

Alapvetően említésre méltónak sem szabadna lennie annak, hogy a Vidi ma végig koncentrált, éles volt, küzdött, előrefelé játszott alibizés helyett, de mivel igen ritka vendég ez a fajta mentalitás a Sóstón, meg kell emlékeznünk róla. Nem véletlenül volt elégedett és hajtotta végig kedvenceit az RBD szurkolóserege, illetve összességében az a közel 6300 szurkoló, aki a kiváló kora nyári időben kilátogatott a mérkőzésre.

Az akaratnak már a 2. percben megérkezett az első eredménye: a hatmeccses kihagyást követően, sérülése után először kezdő Schön Szabolcs lépett ki lendületesen a bal oldalon, a 16-oson belül csak elkaszálni tudta a zalaiak védője, az ex-fehérvári Mocsi, a jogos büntetőhöz az a Kodro állt oda, aki a Mezőkövesd ellen a hosszabbításban fölé lőtte a 11-est, ami még nagyon fájhat a piros-kékeknek. Most biztos lábbal helyezett a jobb alsó sarokba, Demjén a másik irányba indult el.

A remek kezdést követően sem állt meg a MOL Fehérvár, hajtottak, küzdöttek, amikor tudtak mentek előre, láthatóan jól működött, hogy a bal szélre visszatérő Schön mellett a másik oldalon Kastratit is sokat foglalkoztatták a társak. Ennek meg is lett az eredménye: egy remek kombináció végén a szerb-koszovói kilépett a lesre játszó védők között, s a kapuig robogott, majd laposan betalált, megszerezve a második hazai találatot!

A második félidő elején el is dőltek a lényegi kérdések: Dárdai találta meg Kodro fejét egy jobb oldali beadással, a spanyol-bosnyák támadó pedig gólra (ez volt neki a 13. a bajnokságban) váltotta az újabb lehetőséget. Demjén még beleért, de nem tudott hárítani.

A végéig sem nagyon vett vissza a vendéglátó egylet, amelynek voltak még helyzetei, de az utolsó passzok nem sikerültek, míg a ZTE csak erőlködött, így az eredmény már nem változott. Kovácsnak azért volt dolga néhány esetben, de valahogy úgy játszott ma a ZTE, mint a Vidi sokszor korábban: nem volt éle a támadásainak, kevés lehetőségből pedig nehéz gólokat szerezni.

Ezzel a 3 ponttal holnap délutánig ellépett a kieső helyről a Vidi, de ahhoz, hogy ott is maradjon, kell, hogy a Mezőkövesd ponttal távozzon Kispestről. Egy biztos: a hazai szurkolók hosszú idő után először hagyhatták el igazán elégedetten a MOL Aréna Sóstót, ami pillanatnyilag a legfontosabb számukra.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2023-05-20

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami