Vidi: döntetlen az idényzárón

Szerző: Mátay Balázs

2022-05-14

Már előre lehetett tudni, hogy nem lesz tétje a mérkőzésnek, így aligha várhattunk eget verő színvonalat és öldöklő küzdelmet a labdarúgó NB I 2021-2022-es szezonjának záró fordulójában a Mol Fehérvár FC – Paksi FC randevúnak. Nem is csalatkoztunk. Időnként voltak szép megmozdulások, kaptunk 4 gólt is a küzdő felektől, ugyanakkor a Vidin tökéletesen érződött a tét nélküliség. A Paks a fiatal Gyurkits révén szerzett vezetést már a 14. percben, majd kicsit csipkedte magát a hazai egylet és nem sokkal később Kodro kiegyenlített. A félidő hosszabbításában Szabó János szöglet utáni fejese újfent a paksiakat juttatta előnyhöz, de aztán egy szerencsétlen mozdulat okán Osváth öngóljával már szűk félórával a befejezés előtt kialakult a 2-2-es végeredmény. A piros-kékek ezzel 4 pont előnnyel zártak a 4. helyen az Újpest és öttel a Paks előtt.

A Mol Fehérvár játékosai és vezetői sem sokat pihenhetnek, mert júliusban már indul az Európa-konferencialiga (Ekl) és a következő bajnoki idény is. A vezetők főleg nem pihenhetnek, mert ezt a keretet jelentősen fel kell frissíteni, meg kell erősíteni, hogy visszaszerezze helyét a dobogón, lehetőleg a bajnoki címért harcolva és legyen esélye nemzetközi porondon is a klub hagyományaihoz méltó szereplésre.

Itt most nincs pardon, nincs „majd télen, majd várjunk még kicsit”, itt nincs mellébeszélés: érdemi erősítés, frissítés kell és olyan edző, aki nem a mágnestábla előtt okos, nem „nyolc focidiplomája van”, hanem a gyakorlat mestere, meccs közben tudja, mit kell tenni, hogyan és mikor kell belenyúlni a taktikába, szerkezetbe, ha szükséges és – legfőképpen – tud motiválni. Képes tűzben tartani a csapatát, hogy ne ünnepnap legyen, ha azt tapasztaljuk, adott mérkőzésen jól küzd, végig koncentrál és tudása legjavát nyújtja a gárda.

Sokakkal ellentétben én úgy gondolom, vannak ilyen edzők itthon is, mindenesetre a Vidi vezetői információim szerint továbbra is külföldi szakembert keresnek. Tévedés ne essék: nincs nagyobb probléma Michael Borissal sem, de nem ő az, aki a fehérvári egyletet visszavezeti méltó helyére. Összességben nem végzett rossz munkát, hiszen három zsinórban elszenvedett vereség után vette át az irányítást, amivel először nem is tudott mit kezdeni, további négy zakót rakott irányítása elején ehhez a háromhoz a gárda, negatív klubrekordot döntve. Sikerült aztán megállítani a zuhanást, egy kilencmeccses veretlenségi széria jött a hét zakóra (5 győzelem 4 döntetlen), de ez inkább volt köszönhető annak, hogy a játékosok rádöbbentek, a mez nem nyer helyettük, többet kell tenniük és jobban kell koncentrálniuk mindegy egyes találkozón, mint Boris remek munkájának…

Meglátjuk, mi fog történni, az azonban egészen biztos, hogy igen izgalmas lesz az előttünk álló 4-5 hét, amikor igazolni kell, majd még a szezonkezdésig be is építeni az új igazolásokat a csapatba.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-05-14

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami