Vidi: dominált meccsen is sikerült kikapni!

Szerző: Mátay Balázs

2023-02-10

Ma már nem meglepetés: újabb meccs, újabb arcpirító vereség a labdarúgó NB I-ben a MOL Fehérvártól. Az egyre mélyebbre süllyedő alakulat vezetett ugyan 1-0-ra Mezőkövesden, ám 1 percen belül gólt kapott, majd a hajrában 4 meccslabda, elpazarolt ziccer után összehozott egy 11-est és az abból kapott góllal el is bukta „ügyesen” 2-1-re a rendkívül fontos meccset. Mindez azt jelenti, hogy csak azért nem csúszhat e forduló végére kieső pozícióba, mert az utolsó két helyen álló Újpest és a Vasas egymás ellen játszik, tehát csak az egyik szerezhet 3 pontot. De ennél lejjebb már nincs, mert az már végzetes lehet.

Egészen elképesztő hibákat követnek el védekezésben és a játék minden elemében a piros-kék alakulat játékosai, és kezd egyre kínosabbá válni a csapat szereplése, amint ahogy vezetők totális tehetetlensége is! Hiába ígérték korábban az ellenkezőjét, hiába látja mindenki, hogy igazolni kell épkézláb befejező csatárt, csatárokat, s a kapuba is egy stabil hálóőrt, egyszerűen képtelenek erre, inkább szánalmasnál szánalmasabb és a szurkolókat totálisan hülyének néző magyarázatokat találnak ki.

Egyszerűen ki kell mondani: a 2010-es évek legeredményesebb magyar csapata, háromszoros bajnoka és hatszoros dobogósa, az a csapat, amely máig kiemelkedően jó körülmények között dolgozhat, készülhet hétről hétre, anyagi lehetőségeit tekintve is csak a Fradi helyezhető egyértelműen elé, feladataik ellátására alkalmatlan emberek vezetésével a saját sírját ássa!

Egyszerűen siralmas a Vidi jelene, s az, hogy ismét szebb legyen a jövője, a tulajdonosnak el kell döntenie, hogy mit is akar? Hajlandó-e annyit áldozni a klubra, mint a korábbi sikerek idején, illetve ezzel együtt meddig tűri még, hogy jórészt egyértelműen alkalmatlan vezetők pazarolják el a pénzét gyenge igazolásokra és edzőkre?

Jövő héten jön a Puskás Akadémia elleni megyei derbi, szombaton 19.30-kor a Sóstón, ahol nem lenne csoda, hogy csak a fanatikus RBD-sek, a játékosok és a stáb hozzátartozói, a tudósító médiások, valamint az üzemeltetés dolgozói és a biztonságiak lennének ott a lelátón, illetve azok, akik valamiféle mazochizmustól hajtva képesek télvíz idején is ott fagyoskodni, hogy végignézzék azt a vergődést, amit a Vidi manapság nyújt.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2023-02-10

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami