Vidi: Bamgboye és Zivzivadze is elment, felkészül: Bumba, Makarenko

Szerző: Mátay Balázs

2023-01-31

Ami a kimenő oldalt illeti, lassan rendben lesz a MOL Fehérvár FC labdarúgó csapata, a nem megfelelő hozzáállású, vagy a mutatott összprodukciója alapján „vékonynak” bizonyuló játékosok zöme távozott vagy kikerült a keretből és várják értük a jelentkezőket. Ezzel viszont adódik két „apró” probléma, hogy még mindig akadnak olyanok, akik sokkal többet tudnak, mint amit eddig piros-kékben kitettek a gyepre és lassan nem marad gólt lőni képes támadó a keretben. A legfrissebb hír, hogy a régóta árult Zivzivadze (Németországba távozott) és a sokat futó, gyors, jó erőben lévő, ugyanakkor a kaput technikai hiányosságai okán ritkán eltaláló Funsho Bamgboye – akit eredendően nem akartak elküldeni – aláírt a román Rapid Bukaresthez, így már vele sem számolhat a szakmai stáb.

Azt nem kommunikálta a Vidi, hogy milyen feltételekkel engedte el Bamgboyét, de a Transfermarkt oldalán ingyenes transzferként van regisztrálva, azaz pénzt nem fizettek érte. Vajon miért? A vele együtt a Rapiddal összeboronált Bumba viszont a legfrissebb infók alapján nem valószínű, hogy a román fővárosban is csapattársa lesz a nigériai-magyar U17-es világbajnoknak, egyre kevésbé sanszos, hogy a Rapidnál köt ki. Vannak más román érdeklődések is a hazája válogatottjában korábban szóhoz jutó támadó középpályásnak, ám egyre nagyobb az esély arra, hogy visszatér Kisvárdára, ahonnan Fehérvárra igazolt.

A szabolcsi városban ugyanis képes volt arra, amire a Vidiben nem; gólokat és gólpasszokat gyűjteni. Elképesztő, de igaz: fél év alatt egyetlen bajnoki gólja és gólt érő átadása sem volt Bumbának, azaz, a gyakorlatilag nulla produktumért ablakon kidobott pénz volt őt fizetni. Még jó, hogy lejárt szerződésűként átigazolási díjat nem kellett érte utalni a Kisvárdának. Annyira gyenge volt a fehérvári csapatban, hogy azt nehéz szavakkal leírni, azt pedig pláne nehéz megérteni, miképpen lehet ekkor visszaesése egy elvileg jó képességű játékosnak egyik hétről a másikra? Mi az, ami működött nála nyárig Kisvárdán, ami nem működött ősszel a Vidinél?

Nehéz kérdés, de ha valóban visszatér a várdaiakhoz Bumba, nagyon gyorsan választ kapunk erre, hiszen ha ott ismét remekel, akkor valami a fehérvári „levegőben” van, ami őt visszafogta, ha pedig ott sem megy neki, akkor evidens, hogy a legrosszabbkor, akkor került a Vidihez, amikor hirtelen visszaesett a produkciója.

Ma délután Zivzivadze is elkelt, a német másodosztályban folytatja a Karlsruhe csapatában, mégpedig állítólag félmillió euro körüli ősszegért (a Transfermarkt nem tudja, mennyiért, kérdőjel szerepel az összeg helyén…), ami nem tűnik soknak egy német klubtól, s annak tükrében sem, hogy ennyiért ma valamire való, gólokat szerezni tudó csatárt nem nagyon lehet találni, így, ha a Vidi ezt vissza akarja forgatni egy új támadó igazolására, akkor némi kiegészítéssel együtt tudnak ilyet szerződtetni, márpedig egy fecske még kevés lesz. Ámbár hol az az egy?..

Akkor húzhat jót a MOL Fehérvár menedzsmentje, ha elmegy Bumba és Makarenkót is elviszi valaki – nem ingyen. Az értéke jelenleg 900 ezer euro a mértékadó Transfermarkt szerint, miként Bumbáé is, azaz, ha mindkettőért csak az értékük felét fizetik, akkor is közel 1 millió euro összejöhet értük, s abból már lehet egy másik jó új játékost venni, meg még egyet-kettőt, ha a tulajdonos úr is hajlandó egy kicsit a zsebébe nyúlni. Mert a Vidinél tapasztalható állóvíz és eredménytelenség felkavarásához, illetve pozitívba fordításához még minimum 2 jó támadó és egy megbízható kapus igazolása szükségszerű, de legeslegminimálisabb esetben is a két támadó.

A magyar átigazolási időszak február 14-ig tart, ám ma éjfélkor a nemzetközi piac legtöbb országában, köztük a legerősebb ligákban lezárul a téli transzferidőszak, ezekből már minimális lesz a kifelé mozgás is ezt követően. A Vidinek tehát van még 2 hete elfogadható támadókat és egy stabil kapust igazolni, mert ezek a legégetőbb hiányposztok, ezek megerősítése nélkül csak matematikailag lehet még esélye – legalábbis néhány hétig – annak, hogy a piros-kékek utolérjék az élmezőnyt és végül odaérhessenek a dobogóra, ahová egyébként a lehetőségei predesztinálnák.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2023-01-31

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami