Vidi: Alef felépült, Bumba, Zivzivadze és Bamgboye is mehet

Szerző: Mátay Balázs

2023-01-24

A hét végén kezdődik a labdarúgó NB I tavaszi – rövidebb – szakasza, amire a MOL Fehérvár FC a hazai tréningezések mellett horvátországi edzőtáborral és négy tesztmérkőzéssel hangolt. Meglehetősen vegyes a kép, de az semmiképpen sem látszik kirajzolódni, hogy mitól lenne sokkal jobb a bajnoki folytatásba a piros-kék gárda, mint a gyászos őszi szakaszban, mitől lépne előre a dobogóig a jelenlegi 8. helyéről. Érdemben két játékost igazolt az új vezetésű menedzsment, két szűrő középpályást, míg egy harmadik, – a brazil Alef – felépült súlyos sérüléséből. Érdemi igazolás, főleg gólerős támadó és stabil, megbízható, bravúrokra is képes kapus nem érkezett eddig. A már korábban távozók mellé hamarosan újabb három játékos csatlakozhat, azaz jottányit sem erősödött, mélyült a keret.

Az átigazolási időszakból van még hátra némi idő, azonban ha még érkeznek is spílerek, az ő beépítésük nem 1-2 hét lesz, így erős az esélye annak, hogyha nem lesz nagy szerencséje a Vidinek az elején és nem kap el egy jó sorozatot, akkor nem lesz előrelépés. Nemhogy a dobogóig, de egyáltalán nem.

A legfrissebb hír sem érkezőről, hanem újabb lehetséges távozóról szól: a „két tüdejü”, de technikailag meglehetősen hiányosan képzett Bamgboye is távozhat, a már az első keretből száműzött Zivzivadze (lengyel kérője van) és Bumba mellett, sőt! Utóbbival, a korábbi román válogatott középpályással együtt, csomagban mehet a Rapid Bukaresthez, ha igazak a román oldalról érkező információk.

Temetni nem kell ugyan a MOL Fehérvárt, jön is még 1-2 bejelentés a hírek szerint hamarosan, de egyelőre – négy nappal a bajnoki folytatás előtt – nem nagyon történt semmi annyira pozitív dolog, ami lelkesíthetné a szurkolókat. Ők mindenesetre holnap (szerdán) alaposan kifaggathatják az új sportigazgatót, Juhász Rolandot és az edzőt, Huszti Szabolcsot, mert ők lesznek ott a csapat részéről a Városháza dísztermében 18.00 órakor kezdődő szurkolói ankéton. Az már más kérdés, hogy a szokásos, a korábbi vezetőktől hallott frázisokat lövik majd el válaszaikban, vagy őszintén szembe is néznek a drukkerek, várhatóan gyakori kellemetlen kérdéseivel…

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2023-01-24

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami