Vidi: a polgármester is segített, ingyenes lesz a belépés!

Az elmúlt napokban több százan tették szóvá a MOL Fehérvár FC webes felületein, hogy jelen helyzetben nem túl bölcs dolog elvárni a leforrázott, rendkívül csalódott szurkolóktól, hogy az utolsó, sorsdöntő hazai mérkőzésre belépőt fizessenek, de legyenek is sokan. A rengeteg reklamáció mellett Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András is lépett, levelet írt a klub ügyvezetőjének, hogy tegyék lehetővé a szurkolók számára az ingyenes belépést, amihez a város is hozzájárul. Ennek hatására az illetékesek döntöttek: a C és a D-szektorokba ingyenesen beléphetnek a drukkerek a szombaton 14.10-kor kezdődő találkozón!

„Kedves Vidi Szurkolók, Futballszerető Fehérváriak! Ingyenes belépés lesz a szombati mérkőzésre!

Nagyon rég nem volt szeretett csapatunk olyan kritikus helyzetben, mint most. Sorsdöntő két meccs előtt áll a város együttese. Tudom, hogy akik ismerik és szeretik a Vidit, a történetét, a legendát, a hangulatot, azok most joggal csalódottak.

De nagy megmérettetések előtt elsősorban nem a miértek fontosak, mert ugyan ezek és a válaszok szükségesek, de ráérnek majd a szezon után. Most az a fontos, hogy minden probléma ellenére a csapat mellett álljunk a következő hazai meccsen és ha lehet, akkor segítsük kiharcolni a NB1-ben maradást.

Annak érdekében, hogy ezt minél többen megtehessék, a város kezdeményezte, hogy ingyenes lehessen a belépés a szombati, Zalaegerszeg elleni meccsre. Ezt levélben megírtam tegnap este a klub ügyvezetőjének is. Tájékoztattam arról is, hogy az önkormányzat kész lemondani a jegybevétel ráeső részéről, illetve további egymillió forint bérleti díjtól eltekinteni ezen meccs tekintetében, így a Klubbal közösen tudjuk biztosítani ezt a lehetőséget a szurkolóknak. Székesfehérvár ezzel a gesztussal áll ki sok évtizedes futball-hagyománya és csapata mellett, még inkább az ezeket életben tartó szurkolói közösség mellett.

Örülök annak és köszönöm, hogy a Klub hasonlóan gondolta és ingyenes jeggyel teszi lehetővé a belépést a szombati mérkőzésre a stadion meghatározott lelátóira. Ennek pontos feltételeit és a mérkőzés rendezésével kapcsolatos egyéb fontos technikai tudnivalókat a Klub hamarosan nyilvánosságra is hozza.

Arra kérem tehát minden szurkolótársamat, hogy legyünk ott minél többen szombaton a Vidi megmérettetésén, fogjunk össze, drukkoljunk közösen azért, hogy a csapatunk bennmaradjon abban a ligában, amit hagyományai és státusza megkövetelnek! Biztos vagyok abban, hogy a szurkolókon most sem fog múlni. Hozzáteszem: a játékosok irányába a minimum elvárás, hogy mindent megtegyenek a pályán szombaton. Ez már többszörösen becsületbeli ügy. Szurkolótársaim! Hajszoljuk bele a csapatot a győzelembe, mert most erre van szükség!

Hajrá, Vidi!

dr. Cser-Palkovics András
polgármester”

Az ingyenes jegyekhez történő regisztrációról a MOL Fehérvár FC honlapján olvashatnak a szurkolók:

https://www.molfehervarfc.hu/2023/05/16/ingyenes-lesz-a-belepes-a-zte-fc-elleni-bajnoki-merkozesre-a-c-d-szektorokba.html

A MOL Fehérvár FC – ZTE mérkőzés szombaton 14.10-kor kezdődik a Sóstón. Ez a találkozó sorsdöntő lesz a Vidi számára, mert ha a Honvéd nem győzi le hazai pályán a Mezőkövesdet, akkor egy győzelemmel megelőzheti a Vidi, az utolsó fordulóban pedig joggal bízhat abban a fehérvári gárda, hogy a megyei rivális, a dobogóra hajtó Puskás Akadémia legalább annyira hajt majd a győzelemért a Honvéd ellen és meg is szerzi azt, mint néhány napja éppen a Vidi ellen…

Abban az esetben, ha a Honvéd legyőzi a kövesdieket, akkor mindenképpen csak egy győzelem mentheti meg a Vidit, mert minden más esetben gyakorlatilag kiesik az NB I-ből. Tehát most nincs további javítási lehetőség, a MOL Fehérvárnak LE KELL győznie a már biztonságban lévő Zalaegerszeget, egy döntetlen is vereséggel ér fel, mert az is a kiesést jelentené!

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Mátay Balázs

2023-05-16

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Alba: hajrávereség Zalában

Alba: hajrávereség Zalában

Hetek, sőt, immár hónapok óta gyakorlati tét nélkül játssza mérkőzéseit a férfi kosárlabda NB I felsőházában az...

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami