Vidi: a klub is megerősítette Juhász távozását

Szerző: Mátay Balázs

2023-09-22

Napokkal ezelőtt beszámoltunk róla, mára hivatalossá is vált: távozott posztjáról a Fehérvár FC labdarúgó csapatának sportigazgatója, Juhász Roland. A klub ma a weboldalán publikált közleményében erősítette meg az információt. Arról nincs hivatalos bejelentés, hogy a vezetőedző, Bartosz Grzelak is távozik, pedig ez volt a távozó vezető szándéka…

„A Fehérvár FC hivatalos közleménye.

Az ESMTK elleni vereséget követően benyújtotta lemondását sportigazgatónk, Juhász Roland, amelyet klubunk vezetősége elfogadott, így a felek közös megegyezéssel szerződést bontottak. 

Juhász Roland játékosként kétszeres bajnok, kupagyőztes, Európa Liga-csoportkörös volt Vidi-mezben, edzőként is dolgozott klubunknál visszavonulása után, sportvezetőként pedig 2022. október 17-én tért vissza Sóstóra.

Juhász Rolandnak köszönjük a klubért végzett munkáját, további pályafutásához sok sikert kívánunk.”

A Fehérvár FC részéről a vezetőedző menesztését nem kommunikálták, pedig úgy tudjuk, Juhász Roland az ESMTK elleni gyászos kupakudarcot követően a saját távozása mellett a svéd-lengyel tréner leváltását is szorgalmazta, ám napokig nem érte el a tulajdonost, hogy jóváhagyja javaslatait. Mára úgy tűnik, sikerült a jóváhagyást megszerezni, ám 2 nappal a következő bajnoki találkozó előtt már nem kockáztattak az edző elküldésével is.

Ettől függetlenül Grzelak távozása is biztosra vehető, ám, ha vasárnap (15.00) a ZTE elleni hazai meccsen jól és eredményesen focizik a Vidi, akkor elodázhatja a kirúgását, amit a neki járó lelépési pénz okán a tulajdonos nem is venne rossz néven.

Pénz ide vagy oda, Grzelak poszton tartása nem oldja meg a problémákat egy estleges vasárnapi győzelem esetén sem, mindössze eltolná néhány héttel az agonizálást. A piros-kékek bajait ő egyértelműen képtelen orvosolni, a csapaton belüli feszültség is csak nő, úgy tudjuk, edzéseken is egyre gyakrabban fordulnak elő ingerült megnyilvánulások és piszkálódások a játékosok között.

Ebben a helyzetben – ha már így alakult és még a hétvégi meccsen Grzelak állítja össze a csapatot – akkor is a találkozót követően meg kell köszönni a munkáját és a háttérben már puhatolózó, illetve néhányak esetében már annál is előrébb tartó tárgyalásokat erősíteni szükséges, majd mielőbb lezárni a lehetséges utódokkal. A kalapban jelenleg – úgy tudjuk – leginkább Máté Csaba, Pető Tamás és Tímár Krisztián neve van, ám egyéb más, Vidi kötődéssel rendelkező szakemberek is képben lehetnek, illetve külföldi vonalakon is nézelődnek az illetékesek, de most nem könnyű elérhető, alkalmas, ismert, bizonyított trénert találni.

Ez nyilvánvalóan igaz is, de, hogy egy kézenfekvő megoldást magam is javasoljak: talán érdemes lenne Kenan Kodro édesapjával, a Barcelona egykori klasszisával Meho Kodróval is „szemezgetni”, mivel éppen most állt fel a bosnyák válogatott szövetségi kapitányi székéből, komoly rutinnal, nemzetközi tapasztalattal rendelkezik (a 80-as, 90-es években, 2000-ig 105 gólt rúgott spanyol klubokban a La Ligában!), s a Sarajevo FC-nél, majd a svájci Servette-nél és Lausanne-nál edzőként is komoly tapasztalatokat szerzett.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. július
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Written by Mátay Balázs

2023-09-22

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This