Vidi: a Fenerbahce más kávéház

Szerző: Mátay Balázs

2022-07-05

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését ausztriai edzőtáborozása alatt a Mol Fehérvár FC. A július közepén-végén startoló EKL-re és NB I-re készülő alakulat a törökök egyik kirakatcsapata, a Fenerbahce ellen lépett pályára Graz-ban és sima, 0-3-as vereséget szenvedett. Gyakorlatilag mindenben jobb volt (gól: 3-0, kapura lövés: 10-5, szöglet: 6-1) a Szalai Attilával felálló BL-résztvevő , amelyből Diego Rossi, Dursun és Lincoln volt eredményes a Vidi ellen.

A fehérvári alakulatnak rengeteget kell javulnia a következő két hétben az első EKL-meccsig, ha nem szeretne rögtön egy kellemetlen kudarccal startolni azeri ellenfelével szemben, ami az egész szezonra kihatással lehet.

Az átigazolások terén is bőven lesz teendője a menedzsmentnek, mert eddig igen vékonyka a felhozatal, nem igazán látni még azt az új igazolást (hát még többet), aki komoly erősítést jelet a Vidi számára. Lehet persze azt mondani, hogy sok van még az átigazolási időszakból, ez azonban inkább gyenge kibúvó, mint igazi érv, tekintve, hogy lassan elfogynak a piacról azok a játékosok, akik egy magyar élcsapat pénztárcájával elérhetőek, hajlandóak is Magyarországra jönni – vagy éppen országon belül váltani, ha már itt játszanak és éljátékosok -, ráadásul valóban erősítést jelentenek.

Nem megbántva Bumbát, Serafimovot és Pokornyt, aligha egy román, egy észak-macedón vagy egy szlovák futballista lehet a messiás ebben a helyzetben. Ők legalábbis aligha lesznek azok, tartok tőle.

Reálisan mérlegelve: amennyiben a Mol Fehérvár az előttünk álló másfél hétben nem igazol valóban érdemben, akkor már nem is fog tudni, ráadásul, ha tud is, az újaknak kell néhány hét a csapatba építésükhöz is, tehát igencsak nehéz most azt hinni, hogy a Qabala elleni EKL-párviadalig, illetve az NB I rajtjáig egy, a tavalyinál sokkal combosabb, jobb csapat lehet ebből a Vidiből.

(Fotó: Mol Fehérvár FC)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-07-05

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami