Valami nagyon eltört az Albánál, újabb zakó

Szerző: Mátay Balázs

2023-02-03

Néhány bosszantó véghajrás és hosszabbításos vereséggel fűszerezve, de nagyjából a terveknek megfelelően, döntőbe igyekvő alakulathoz méltó módon kezdte az idei szezont az Arconic-Alba Fehérvár férfi kosárlabda csapata az NB I-ben, ám az elmúlt hetekben valami kisiklott a fehérvári vágányon, váratlan vereség hazai pályán a ZTE-től, még váratlanabb az idén csak vergődő Szedeák vendégeként, majd újabb hazai pályás zakó az ugyancsak alulteljesítő Körmendtől. Ezek után már nem meglepő, de a szimpatizánsok számára annál bosszantóbb vereség jött ma Kecskeméten is (88-77). Négy simán nyerhető meccsen négy arcpirító vereség.

Vészharangot még nem kell kongatni, hiszen közel van Matthias Zollner együttese a dobogóhoz, de újabb sikertelen meccs már nem fér bele az alapszakasz hajrájában, mert nemhogy a dobogó nem lesz meg, de még a rájátszás sem! Merthogy még két vereség, miközben a Sopron, a Körmend, a KTE és DEAC fut egy jó szériát a végén, s máris hatalmas lesz az égés az ország egyik legerősebb állományú csapatánál!

Hallani, hogy Zollner „hisztis”, egyre kevésbé van szinkronban a játékosokkal, akik ezért sem mennek tűzbe érte… Akár így van, akár másképp, egy nagyon komoly vezetői közbelépésnek kell most következnie, különben olyan kudarc lesz a vége 11-4-es győzelem-vereség mutatóról és biztos dobogóról, hogy olyat még nem látott a fehérvári publikum.

Ezek fényében különösen és kiemelkedően fontos lesz a Honvéd elleni idegenbeli, majd a Kaposvár elleni hazai meccs, hogy aztán sikerrel le lehessen hozni a soproni és a debreceni vendégjátékot és közte a Nyíregyháza elleni hazai meccset. Merthogy a végén jön a Szolnok és a Falco, az első két helyezett elleni hazai ütközet, ami több, mint lutri.

Az Alba saját magának tette nehézzé az alapszakasz hajráját, neki is kell ezt kijavítani, akár Zollnerrel, akár nélküle.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Written by Mátay Balázs

2023-02-03

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami