Újabb idegenbeli bravúr, Alba siker Szolnokon

Szerző: Mátay Balázs

2022-01-29

Hihetetlenül hektikus az idei szezonban az Alba Fehérvár játéka és eredményessége a férfi kosárlabda NB I-ben, váratlan hazai vereségek (Paks, KTE, DEAC) és idegenbeli bravúrok (Szedeák, Falco, Sopron) jellemezték produkcióját. Ezek után nehéz volt megtippelni, melyik arcát mutatja Szolnokon a Matthias Zollner irányította alakulat. Így utólag már tudjuk: újabb idegenbeli bravúr jött Vojvodáéktól, akik pedig nem játszottak túl jól, de helyén volt a szívük és a végjátékban is higgadtak maradtak, Stark vezetésével, aki tulajdonképpen egymaga hozta a 74-71-es sikerhez szükséges extrát 26 pontjával, kritikus pillanatokban dobott kosaraival. 

Jellemző az amerikai teljesítményére, arra, hogy mennyire kiemelkedett az Albából az a tény, hogy a második legtöbb pontot Pongó szerezte, a maga 11 egységével. Most azt is elbírta a fehérvári egylet, hogy Vojvoda csak 11 pontot tegyen a közösbe és a megszokottnál kevesebbet vállaljon, ellenben többet hibázzon. Az egész csapat sokat rontott, nem csak ő, de hasonlóképpen a hazaiak sem parádéztak.

Az Alba győzelme összességében teljesen megérdemelt, mert a 40 percből 30-at vezetett, s amikor 10 pontos előnye után fordított, sőt a harmadik negyedben 9 ponttal el is lépett az Olaj, akkor sem zuhant össze, az utolsó 5 percre vissza tudta venni a vezetést és higgadt maradt a legvégén is.

Stark remeklése mellett Fakuade védekezését és Pongó Marcell két kulcsfontosságú labdalopását, majd az azokból szerzett 4 pontját is ki kell emelni, mert mindegyik kellett a szoros, de nagyon fontos sikerhez.

Az Alba 11 győzelemmel (ebből hetet idegenben szerzett!) és 9 vereséggel a 6. helyen áll a tabellán, s amennyiben hazai pályán is hozza a véghajrában a kötelezőket, s tartja a formáját idegenben is, ott lesz a legjobb ötben a középszakaszban, ezzel együtt a rájátszás biztos résztvevője is lesz. A hátralévő hazai Alba-meccsek: Sopron, Kaposvár, Oroszlány, Szedeák. Az idegenbeliek: Körmend és Zalaegerszeg. Mindegyik nagyon kemény csata lesz, ám a négy hazai meccset illik behúzni a hajrában, nem lehet botlani a Gáz utcában, s bár Körmenden nyerni mindig nagyon nehéz, akár a két idegenbeli mérkőzés is megnyerhető. Összességében ha a hatból meglesz 4 győzelem, alighanem meglesz a felsőházi folytatás. A csapat kezében van a saját sorsa.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-01-29

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami