Töfi hazatért Fehérvárra

Szerző: Mátay Balázs

2021-08-19

Nem tartott túl rövid ideig a soproni kitérő, de végül jó két évtizedet követően ismét Székesfehérváron él és tevékenykedik kedvenc sportágában (kicsit Pátkán is) az egykori NB I-es gólkirály, Tiber Krisztián, a 70-es (és kicsit a 80-as) évek Vidi legendája, Tiber László fia. „Tőfi”, ahogy barátai hívják, aktív pályafutása végén Sopronban, majd a szomszédos Ausztria alsóbb osztályú csapataiban focizott, s végül ott is ragadt a nyugati határszélen. Tavasszal pedig egyre erősödött benne a szándék: haza kéne térni Fehérvárra. Végleg. Nos, a közelmúltban sor is került erre, júliusban hazatért. A Vidi utánpótlásában együtt dolgozhat így édesapjával, miközben a megye „kettőben” szereplő Pátka SK felnőtt egyletét is gardírozza, sőt, ha szükség lesz rá, be is száll játszani a fiatalok közé. Merthogy rajta nem fog az idő… 

Visszatérése apropóján a MOL Fehérvár honlapja készített vele és Tiber „Lacával” egy interjút. Alábbiakban ezt olvashatják:

„Már régebb óta mondogattam Krisztiánnak, hogy amennyiben megtalálja a számításait Székesfehérváron, akkor térjen haza, hiszen az élete úgy alakult, hogy Sopronhoz érzelmileg már semmi nem köti. Nagyon boldog és egyben büszke vagyok amiatt, hogy mostantól a fiammal együtt dolgozhatunk itt a Vidiben. Krisztiánt szinte minden ide köti Székesfehérvárhoz, az édesanyja, a testvére, a 95 éves mamája és én is, a baráti köre is, na meg persze a Vidi” – vágott egyből a dolgok közepébe Tiber László.

„Több, mint két évtized után tértem vissza Székesfehérvárra, így visszagondolva, nagyon sok időnek tűnik. Őszintén megmondom, nem gondoltam volna, hogy 20 évig Sopronban fogok élni, azonban az NB I-es karrierem után még 13 évig Ausztriában fociztam és nyilván ésszerű döntés volt, hogy Sopronban maradtam, hiszen onnan sokkal kevesebbet kellett utazni. Emellett a soproni utánpótlásban is szerepet kaptam edzőként. Miután az ausztriai karrierem is befejeződött, a Sopronhoz közeli Hegykő csapata keresett meg, amely akkoriban a megye II-es bajnokságban szerepelt. Ott játékosedzőként dolgoztam az elmúlt időszakban, de mivel a magánéletem úgy alakult, hogy már nem kötött semmi Sopronhoz, ezért hallgattam édesapám hívó szavára és hazatértem Székesfehérvárra. Rendkívül boldog vagyok, hogy a nevelőklubom utánpótlásában lehetőséget kaptam, a 2021/22-es szezonban a Vidi U15-ös csapatnál fogok dolgozni Balogh Zoli kollégámmal, valamint Horváth Zolival közösen egyéni képzéseket tartunk a vidis fiataloknak. Emellett a megyei másodosztályban szereplőt Pátka együttesének leszek a vezetőedzője, szóval szerencsére az előttem álló időszakban is az teszi majd ki az életem nagy részét, amit a legjobban szeretek, a futball. Fontos számomra, hogy folyamatosan továbbképezzem magam, hiszen ahogy játékosként is mindig jobb és jobb akartam lenni, úgy edzőként is hasonlóan motivált vagyok. „ – fogalmazott az 1998-as NB I-es gólkirály, Tiber Krisztián.

A most zárult szezonban aranyérmet nyert az országos kispályás veteránbajnokságban a Vidi csapata, erről is nagy örömmel számolt be honlapunknak Tiber László, a csapat mindenese.

„Az MLSZ által szervezett bajnokságban, melyben csak 60 év felettiek szerepelnek, 2015 után ismét mi lettünk a legjobbak. Először 10 régióban zajlottak a küzdelmek, mi Közép-Dunántúlon szerepeltünk az Ajka, a Várpalota és a Veszprém ellen. A tíz régió tíz győzteséhez csatlakozott a két legjobb második helyezett, így alakult ki a 12 csapatos országos döntő, de a pandémia miatt ezúttal regionális elődöntőt tartottak, a dabasi döntőre így csak 4 csapat jutott be: rajtunk kívül a Pécs, az Örkény és a Nyíregyháza vett részt ezen a finálén. A pécsieket és az örkényieket is 2-1-re legyőztük, a Nyíregyháza elleni 4-4-es döntetlen pedig elég volt ahhoz, hogy mi nyerjük meg a négyes döntőt és ezzel a bajnokságot is. A szezon során szóhoz jutott Decsi János, Szabó János, Májer László, Pálinkás János, Vas József, Farkas Zoltán, Marton Ferenc, Tersánszky Tibor, Kádár Lajos, Fenyvesi Tamás, Botos István, Simon József, Nagy Sándor, az egykori UEFA-Kupa-döntős csapatból pedig Végh Tibor, Szabó József, Vadász Imre és Borsányi István.”

(Media24 / MOL Fehérvár FC)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2021-08-19

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami