Tavaly is remekelt a Family Tree

Szerző: garanddesign

2021-03-11

Elkészült a Magyar Triatlon Szövetség ranglistája. Az összesítésben nagyon szép helyen végzett a székesfehérvári Family Tree: immár másodszor lett Fejér megye legeredményesebb csapata. „A triatlon hasonlóan működik, mint mondjuk a Forma-1” – tudtam meg Janota Zoltántól, a Family Tree egyik alapítójától. – „Az egész szezonban van kb. 30 verseny a különböző korcsoportoknak meghatározott távokon, aquatlonban, duatlonban és triatlonban. Ez utóbbiakban indulhatsz akár tíz próbán is, de csak a két, illetve három legjobb eredményt és az OB pontszámát veszik alapul. Az országos bajnokságok természetesen hangsúlyosabbak és ott mindenki magas fordulatszámon pörög.”

Kifejtette, hogy az egyesületi ranglista esetében a csapatbajnokságok, a nemzetközi eredmények és az országos bajnokságok egyéni eredményei, valamint a ranglista versenyeken elért egyéni eredmények is beleszámítanak a sorrendbe. Emellett meg kell említeni a váltó- és csapatbajnokságot is, ami igazán látványos színfolt az egyéni küzdelmek mellett. (És csapatépítésnek is kiváló!)
2020-ban a Family Tree csapatánál az egyéni ranglista versenyeken hat arany, öt ezüst és négy bronzérem született. Az egyéni országos bajnokságokon két aranyat, hat ezüstöt és két bronzérmet szereztek a versenyzők. A csapatbajnokságokon egy arany, két ezüst és egy bronzérem gazdagította a tagokat.
„Az, hogy a pandémia ellenére sikerült ezt elérni, jól mutatja, hogy mindez egy átgondolt munka és versenytervezés eredménye” – jelentette ki az egyesület vezetőedzője. – „Tavaly is a legeredményesebb csapatként zártunk. Az érdekes az, hogy nem ez volt a kifejezett célunk, hiszen csak a kiválasztott versenyekre mentünk el – főleg a gyerekekkel -, hogy mindenki ki legyen éhezve a megmérettetésre. Ezért egy kicsit meg is lepődtünk az összesítésen, s persze nagyon örültünk az eredménynek. Úgy gondolom, hogy ha magasra rakjuk a szakmai és az emberi mércét, akkor abból előbb-utóbb értékes dolgok születnek.

Ha belegondolunk, hogy csak 2017-ben alakultunk meg „hivatalosan”, akkor egy csodálatos ívet láthatunk a kezdetektől a mai napig.
A nulláról építettük fel magunkat. A mi utunk több szempontból is példaértékűnek számít. Szűkös anyagi és technikai háttérrel végezzük a munkánkat. Ennek ellenére az egyedülálló kis szakmai stáb, a képzési rendszer színvonalát, erejét és hatékonyságát mutatja, hogy így is mire vagyunk képesek. A tavalyi évhez viszonyítva mindegyik ranglistán előrébb léptünk, az egyéni és a csapat szintű eredményeink is fényesebbek. Most az amatőr ranglistán a 12., az utánpótlás ranglistán a 29., az összesített ranglistán pedig a 22. helyen végeztünk a közel 100 egyesületből.”

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2021/03/08/osszesitesben-fejer-megye-legeredmenyesebb-triatlon-csapata-lett-a-family-tree/

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by garanddesign

2021-03-11

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami