Szoboszlai: irány Liverpool! Stopira: bye, bye Vidi!

Az olasz transzferguru, Fabrizio Romano szerint (mi is úgy tudjuk, helytálló az információ), az angol Liverpool FC sztárcsapata kifizeti Szoboszlai Dominik 70 milliós vételárát az RB Leipzignek, így a székesfehérvári illetőségű fiatalember nemcsak abszolút magyar „díjrekorder” lesz, de világszinten is komoly értéknek számító összegért vált klubot, amennyiben a holnapi orvosi vizsgálatán is minden rendben lesz. De, hogy ne legyen abszolút őszinte a fehérvári focibarátok öröme, a Vidi vezetősége folytatja a csapat „leértékelését” és szétverését: 10 év után távozik a csapattól Stopira…

A Zöld-foki ikon mindent megnyert a piros-kékekkel, amit magyar szinten lehetett, nagyobb „Vidi-szíve” volt, mint a teljes keret 80 %-nak együttvéve, s bár már 34 esztendős, a teljesítményére nem sok panasz lehetett, így még egyértelműen sok hasznára lehetett volna a fehérvári egyletnek. Immár mindez múltidő.

Az, hogy a Vidinél koncepció nélküli „építkezés” folyik, mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy „Stopi” immár a kilencedik távozója a csapatnak 1 hónapon belül, miközben két fiatal kölcsönjátékos visszarendelése mellett mindössze két új játékost igazolt a menedzsment. Hogy mi lesz ennek a vége? 4 hét múlva, a bajnoki szezon rajtjánál már okosabbak leszünk.

Szoboszlai Dominik kapcsán pedig ne felejtsünk el kalapot emelni a fehérvári laktanyák mellett megbúvó Főnix-Gold műfüves csarnokában több kis focistapalántából válogatottat, NB-s játékost nevelő Szoboszlai Zsolt (Dominik édesapja) és társai munkája előtt. A „kis Szobin” kívül Bolla Bendegúz és Csoboth Kevin is komoly értéke ma már a honi focinak.

Amennyiben holnap valóban realizálódik az üzlet a többszörös angol BL-győztes és a lipcsei klub között, akkor hosszú idő után mondhatjuk el, hogy egy magyar játékos szerepelhet rendszeresen a világ legnívósabb bajnokságának egyik kirakatcsapatában!

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Written by Mátay Balázs

2023-06-30

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami