Szlovéniától is kikapott jégkorong-válogatottunk

Szerző: Mátay Balázs

2023-05-03

Akármi is történjék a mieinkkel a jövő hét végén kezdődő elit- (A-csoportos) világbajnokságon, utólag elmondhatja magáról maja a magyar válogatott, hogy a felkészülése során az első kilenc meccséből nyolcszor kikapott, ráadásul többnyire alacsonyabban rangsorolt ellenfelektől. Peresze ezek az ellenfelek a Divízió 1/A-s és B-s vb-ken már vagy túl is vannak, vagy akkor, amikor játszottak ellenük a mieink, már a hangolás végső stádiumában voltak, velünk szemben, ám tény a tény: sok önbizalmat ezeken a meccseken sem tudtak szerezni Kevin Constantine legényei. A ma esti sem volt kivétel, ámbár a csapatunkat 4-0-ra legyőző Szlovénia legalább velünk együtt a legmagasabb vb-osztályban szerepel…

A mai mérkőzés egyben az MVM Dome első jégkorong-mérkőzése volt, amelyet a próba-jelleg okán nézők nélkül rendeztek.

Ha lettek volna, azt látják, hogy az első harmadban nem sok minden történik, majd a másodikban a meccs közepéig a szlovének lőnek két gólt, majd a záró játékrészben még egyet, amit – öröm az ürömben – a Hydro Fehérvár AV19 hokisa, Anze Kuralt vágott be Bálizs ketrecébe. A gólján felül is jól játszott a szlovén támadó.

Nem úgy a mi egész támadósorunk, merthogy egyetlen árva gólra sem futotta erejéből. Sőt, a legvégén – ahogy szinte minden meccsen történni szokott hasonló helyzetben – Constantine lehívta a jégről Bálizst a létszámfölény és a szépítés reményében, ám az ellenfél szerzett korongot és üres kapus könnyű találattal alakította ki a 0-4-es végeredményt.

Konklúzió: a támadások kivételével időnként jól nézett ki a magyar válogatott produkciója, ráadásul egy elit vb-s ellenlábassal szemben, de ez még kevés, nagyon kevés. Holnap (csütörtökön) este 19.00 órakor újra – ezúttal már nézők előtt – összecsap a két alakulat az MVM Dome-ban, hogy aztán május 9-én, kedden jöjjön a várva-várt Kanada elleni mérkőzés, a vb kezdete előtt négy nappal.

A Volánból ezúttal a már említett Kuralton kívül még hatan voltak a jégen nemzeti színekben, csak ők éppen hazai oldalon: Horváth Milán, Stipsicz, Hári, Bartalis, Vértes és Terbócs. Horváth Dominik, Erdély, Németh Kristóf és Mihály Ákos ezúttal nem kapott szerepet a csapatban.

(Fotó: Vörös Dávid/MJSZ)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. május
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Written by Mátay Balázs

2023-05-03

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami