Szalai Ádám a Vidinél járt, edzést is tartott!

Szerző: Mátay Balázs

2022-10-25

A magyar labdarúgó-válogatott éppen visszavonult csapatkapitánya nem szegődött (még) edzőnek, viszont annak (is) készül, ezért az MLSZ UEFA A és B-licences képzésének résztvevőjeként a MOL Fehérvár FC U17-es csapatának vezényelt vizsgaedzést a Sóstón.

Sokan alighanem nagyon örülnének, ha Szalai napi rendszerességgel megfordulna a Vidi létesítményeiben, hiszen az NB I-es gárda komoly gödörben van, főleg mentálisan, így egy olyan habitusú és tapasztalatú támadó, mint ő, most nagyon elkélne a pályán és a kispadon egyaránt.

Az, hogy ez nem ördögtől való gondolat, mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy Szalai jelenlegi klubja, az FC Basel kitette keretéből a 86 válogatottsága alatt 26 gólig jutó csatárt, s a hírek szerint véglegesen meg akar tőle szabadulni. Mivel a támadó úgy nyilatkozott, hogy – bár erről is sokan meg vannak győződve – a klubfutballt nem szándékozik még befejezni, s határozott tervei vannak a folytatásra, földindulásszerű meglepetést nem okozna, ha 34 évesen ez a folytatás éppen Magyarországon történne meg…

A „legelvetemültebb” koncepciógyártók szerint a téli szünetben vehetné át a Vidi irányítását Dárdai Pál, így fő erősítésnek jöhetne mellé Szalai, aki majd ha valóban szögre akasztja a stoplist, maradhatna vezetőként is Fehérváron. Hallani még többféle verziót, amelyek valóságtartalma csak később derül ki, s első hallásra kevésbé tűnik reálisnak, ám az tény, hogy a téli szünetben a játékoskeretet is alaposan fel kell frissíteni, mint ahogy várhatóan a szakmai irányításban és a felsőbb vezetésben is lesznek még változások.

A magam részéről először is egy „Premier Ligás” pszichológus szerződtetését javasolnám a „takarító kisiparosok” mellett, mert a Vidi játékosoknál is inkább mentális jellegű a legfőbb probléma, mint szakmai. A fejeket, a gondolkodásmódot, a játékhoz, a klubhoz való hozzáállásukat kell erőteljesen „irányba állítani”, s egycsapásra jönnek majd a győzelmek is. De addig, amíg egy Paks vagy ZTE ellen 1-0 után túlélésre játszik, alibizik és bekkel a csapat a hazai pályán, addig sok jóra nem számíthatnak a szurkolók.

(Fotó: MOL Fehérvár FC)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-10-25

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami