Röplabda: a MÁV Előre bravúrcsapatát fogadta a városvezetés

Szerző: Mátay Balázs

2023-05-12

74 év után először jutott be a mindenkori férfi röplabda bajnokság első osztályának (ma Extraliga) döntőjébe újonc csapat, a MÁV Előre SC-Foxconn. A bravúr abban a tekintetben páratlan, hogy vidéki alakulat erre még soha nem volt képes eddig, abszolút újoncként pedig pláne nem, márpedig a székesfehérvári klub korábban még nem szerepelt ilyen magaslatokban. A fináléban végül tartalékosan is kiválóan helytálló, a rekordbajnok Kaposvártól 3-1-es vereséget szenvedő Loki játékosait és vezetőit köszöntötte ma a Városháza Dísztermében dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester.

A jó hangulatú fogadáson dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester a város nevében gratulált az újdonsült ezüstérmeseknek. A városvezető elmondta: Székesfehérvár legrégebbi, még működő sportegyesülete a MÁV Előre, melynek férfi röplabdázói nem csak a klub, de a város vonatkozásában is történelmet írtak. „Nagy értéke a csapatnak, hogy minden megvan benne, amitől szerethető. Ez pedig legalább annyira fontos, mint az eredmény, hiszen a szurkolók így érzelmileg is kapcsolódhatnak a csapathoz.” – fogalmazott a polgármester, aki örömét fejezte ki, hogy a MÁV Előre SC újra ott van az országos sport élvonalában. Dr. Cser-Palkovics András gratulált a MÁV Előre SC-ST Solar női röplabdásainak is, akik szintén első Extraligás szezonjukban mérettették meg magukat, és kiharcolták a bennmaradást.

Dr. Tálos Péter, a MÁV Előre SC elnöke megköszönte a város egész éves támogatását, hiszen – ahogy fogalmazott – Székesfehérvár akkor is a csapat mellett állt, amikor nem jöttek az eredmények. Az elnök kiemelte, hogy a városban valóságos röplabdaláz uralkodott a döntős szereplés idején. A hazai mérkőzésekre minden jegy elkelt, így ez lett a magyar röplabda történetének legnézettebb döntője. Sikerült a múlthoz méltó szintre emelni az egyesületet – értékelte az évet az elnök, aki a csapat nevében egyedi, a játékosok által aláírt mezeket és egy MÁV Előrés sálat adott át dr. Cser-Palkovics Andrásnak és Mészáros Attilának.

A klubelnök kérdésünkre elmondta, hogy az „ezüstös aranycsapat” egyben tartása, sőt, amennyire lehet, megerősítése a cél, hogy a következő szezonban ugyancsak célba vehessék a finálét. Dr. Tálos Péter a hölgyekről szólva kiemelte: a lengyel vezetőedző marad, s örül, hogy ismét a Lokiért dolgozik a MÁV Előre első női sikercsapatát irányító szakember, Fésüs Irén. A klubvezető azt is elárulta, hogy jelentős erősítések várhatóak a hölgyeknél, több rutinos, válogatott múlttal rendelkező játékos is érkezik a következő idényre (köztük olyanok is, akiknek nem idegen a MÁV Előre…), mert a cél és a nagy álom az, hogy egyszerre mindkét csapat érmet szerezzen Fehérvárnak a legmagasabb osztályban!

A Loki számára az is szép siker és jó visszaigazolása a remek szakmai munkának, hogy a magyar válogatott szűk – az Európa-liga közelgő mérkőzéseire készülő – keretébe négyen is meghívást kaptak, miközben a bajnok Kaposvárt kettő, a bronzérmes Pénzügyőrt egy röplabdás képviseli a nemzeti csapatban. A fehérvári klubból Ambrus Bence, Bibók Balázs, Pesti Marcell és Sebestyén Márton készülhet a grúzok (Georgia) és osztrákok elleni meccsekre.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. március
h K s c p s v
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Written by Mátay Balázs

2023-05-12

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami