Pinke Lilla négy aranyat nyert a vb-n

2022-04-01

A seregélyesi lány keze Knock Down, Semi Wac, Light Wac és Földharc kategóriában is a magasba lendülhetett: összesen 9 mérkőzést harcolt végig a világbajnokságon, melyből kettő kopogtatással, hét pedig pontozásos győzelemmel zárult.

„Az elmúlt két évben sajnos elmaradt a vébé, így már nagyon vártam az idei megmérettetést. Jó érzés volt újra Portugáliában versenyezni. Most már ismerős volt a környék és a sportcsarnok is, így sokkal magabiztosabbnak éreztem magam” – mesélte a Sárosdi Kempo SE versenyzője.

„Aznap, hogy megérkeztünk, este már meg is volt a mérlegelés. Másnap a megnyitó után volt időnk kirándulni. Sétáltunk a városban, valamint lementünk az óceán partjára. A víz nagyon hideg volt, így csak néhányan mentek be a vízbe, én se fürödtem. A táj viszont gyönyörű volt, megérte ellátogatni oda. A következő napon pástra léptek csapatunk legfiatalabb versenyzői. Sokan még nem versenyeztünk ekkor, de szurkoltunk a többieknek. Másnap már mindenki versenybe szállhatott. Akiknek sikerült bejutni a döntőbe vagy az elődöntőbe, azoknak tovább folytatódott a viadal.„

Lilla 52 kg-ban nevezett be a vébére. Mivel 54 kg volt, így fogyasztania kellett a verseny előtti 1-2 hétben. Ez idő alatt igyekezett minimális mennyiséget fogyasztani kenyérből és tésztából. Helyette zöldség, gyümölcs és tiszta fehérje került a tányérjára. Ezen kívül nagyon sok folyadékot ivott. Így végül 50,5 kg-mal mérlegelt. A sors fintora, hogy bár fogyasztott – az ellenfelei végül nehezebbek voltak…

„Knock Down-ban egy nálam súlyban 4-5 kg-mal nehezebb francia lányt kaptam” – emlékezett vissza. – „Földharcban pedig, mivel a súlycsoportomban nem volt ellenfelem, felraktak egy súlycsoporttal feljebb, így 60 kg alatti csoportban versenyeztem. Ez utóbbi számban egy kicsit tartottam attól, hogy nem fogok tudni a vártak szerint teljesíteni, de végül mindkét harcost sikerült legyőznöm. A feljebbi súlycsoportban is sikerült megállnom a helyem és erre nagyon büszke vagyok. Semi kempóban és Light kempóban nagyon ügyes és erős ellenfelekkel kellett megküzdenem. A vébén főleg franciákkal és portugálokkal kerültem össze. Örülök, hogy minden küzdelmi számban a dobogó legfelső fokára állhattam fel. Büszke vagyok az eredményeimre és remélem, hogy a következő világbajnokságon ismét megmérettethetem magam!”

A fiatal lány elmondta, hogy az egész vb alatt nagyon jól érezte magát, viszont a legjobb érzés az volt számára, amikor a meccsek közben a magyar csapat tagjainak a szurkolását hallotta. Nagyon sok erőt és lendületet adott ez a küzdelmei közben. A legmeghatározóbb pillanatként pedig azt említette meg, amikor az utolsó meccsén a negyedik aranyért küzdött. Mindent beleadott, hogy sikerüljön és amikor a meccs végén a bíró felemelte a kezét, végigsöpört rajta az érzés, hogy el tudta érni azt, amiért egész eddig küzdött!

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2022/03/27/pinke-lilla-negy-aranyermet-szerzett-a-world-all-styles-championshipen

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Temesvári Márta

2022-04-01

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami