Petrjak befogadta honfitársait és tankot venne

Szerző: Mátay Balázs

2022-03-04

Bő egy hete robbant ki a háborús incidens Oroszország és Ukrajna között, azóta már közel másfél millió ukrán állampolgár – köztük több ezer kárpátaljai magyar – menekült el otthonából. A szomszédos országok, így Magyarország is folyamatosan segít a menekülőknek, befogadja, ellátja őket, Nehéz helyzetben vannak a hazájuktól távol légióskodó sportolók is, hiszen legtöbbjüknek sok családtagja él a háború sújtotta területeken. Nehéz ilyen körülmények között a sportra koncentrálniuk, mert folyton otthon maradt hozzátartozóikra gondolnak, s arra, miképpen segíthetnének rajtuk. A MOL Fehérvár labdarúgó csapata különösen érintett, mivel négy ukrán légiósa is van. Közülük a válogatott szélső, Ivan Petrjak igen aktív a segítségnyújtás terén: befogadott nyolc menekültet otthonába, hadifelszerelések vásárlásában is segíti hazáját, sőt, azt is fontolgatja, hogy egy tankot vesz a hadseregnek, de egyelőre nem tudja, miként tudná ezt kivitelezni – legalábbis egy ukrán újságíró szerint.

Volodimir Zverov Facebook-posztjában arra utal, hogy meglátogatta Petjakot, aki „tisztességes ember és szerény fickó”, így hát ő osztja meg a világgal a focista példamutató hozzáállását.

Egy rövidke kis történet. Az ukrán labdarúgó, Ivan Petrjak, aki a magyar Fehérvárban játszik, nyolc embert fogadott be Ukrajnából. Ványának családja, két gyermeke és egy 65 négyzetméteres háza van Budapest közelében, és teljes mértékben segíti magyarországi tartózkodásukat. Segít a fegyveres erők számára sisakok és páncélok vásárlásában is. Készen áll arra is, hogy tankot vásároljon a hadseregnek, de nem tudja, hol teheti ezt meg. Tisztességes embernek és szerény fickónak ismerem, így hát megosztom ezt!” – írja posztjában Volodimir Zverov.

Bár a MOL Fehérvárral együtt Petrjak sportteljesítménye is alaposan visszaesett a tavaszi szezon eddigi részében (igaz, az ETO elleni kupameccsen gyönyörű gólt rúgott, ami után ki is törtek rajta az érzelmek, elsírta magát, amint a képen is látható), az, hogy igazi hazafi és minden felhajtás nélkül segíti az otthon harcolókat és a menekülőket, mindenképpen kalapemelésre okot adó tényező!

(Fotó: NS – Török Attila)

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-03-04

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami