Olimpia: Cseh Laci elköszönt, ismét nyertek a női vízilabdázók

Szerző: garanddesign

2021-07-30

Miként tegnap, ma sem sikerült dobogóra állnia egyetlen magyar versenyzőnek és csapatnak tokiói ötkarikás játékokon. A legfontosabb esemény számunkra a 35 évesen is a nemzetközi élmezőny szintjén teljesítő Cseh László búcsúja volt, aki stílszerűen ötödik olimpiáján egy mindenképpen dicséretesnek mondható 7. hellyel köszönt el a versenyzéstől. Ő volt az egyetlen magyar finalista 200 vegyesen, s ha picit szerencsésebb, a 4.-5. helyet is elcsíphette volna. Cseh „Lacika” igazi ikon, legenda, aki bár nem szerzett olimpiai aranyat, ezüstöt és bronzot többet is, s ha nincs olyan balszerencséje, hogy minden idők legnagyobbjával, Michael Phelps-szel kelljen megküzdenie a korábbi olimpiákon, ereje teljében 2-3 ötkarikás bajnoki címmel gazdagabb lehetne. Mindazonáltal, maximális tisztelet és köszönet Cseh Lászlónak!
A nap legjobb magyar helyezése Telegdy Ádám nevéhez fűződik, aki 200 méteres hátúszásban az 5. pozícióban zárt, egyéni rekorddal. Ugyancsak egyéni csúcsot – sőt, rövid ideig olimpiai csúcsot is – repesztett a 100 pillangó középfutamában a 200-on „aranyos” Milák Kristóf, de ezt is meg tudta fejelni a másik középfutamban a pihentebb Caeleb Dressel, akinek ez a fő száma, Milákkal ellentétben. Mindazonáltal holnap – magyar idő szerint – hajnalban a két fiú között hatalmas csata várható. Hogy lesz-e ebből bravúrarany, nem tudni, de, hogy Milák ezüstérmesnél rosszabb csak banális esetben lehet, az szinte borítékolható. Mint ahogy az is, hogy a magyar női vízilabda-válogatott az első helyen jut majd tovább csoportjából, hiszen a 13 éve olimpián veretlen USA legyőzését követően a házigazda japánokat is megverte (tegyük hozzá, borzasztó szenvedősen)17-13-ra, így már „csak” annyi a dolga, hogy a negyedik találkozóját hozza vasárnap a nem túl acélos, de ezért 2 ponttal már rendelkező, a japánokat szintén legyőző Kína ellen, de legalábbis nem kap ki.

Év eleji szülése, majd tavaszi térdműtétje okán nagy reményeket nem fűzhettünk a riói bronzérmes súlylökőnk, Márton Anita szerepléséhez, hiszen alig néhány hetet tudott tisztességesen készülni erre az olimpiára, így legkevésbé sem is csoda, hogy ezúttal nem jutott be a döntőbe, de ezért szemrehányás nem érheti, lesz ő még világversenyen dobogón, szinte biztosan. A nap legérdekesebb nemzetközi híre, hogy a férfi teniszezőknél a világelső Novak Djokovics az elődöntőben kikapott a német Zverevtől, így már biztosan nem lehet meg számára a „királyötös”, a négy Grand Slam torna és az olimpiai bajnoki cím egy évben.

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by garanddesign

2021-07-30

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami