Ökölvívás: fehérvári ifjak sikerei a Magyar Kupán

Szerző: Mátay Balázs

2023-04-16

Csepelen rendezték meg az utánpótlás korú ökölvívók Magyar Kupáját, amelyen nemcsak részt vettek, de kiválóan szerepeltek a Fehérvár Küzdősport SE tehetségei, kiváltképp a hölgyek bizonyultak igen eredményesnek. A serdülőknél a 42 kilósok között Bajcsi Flóra aranyérmes lett, a junioroknál 50 kg-ban pedig Nagy Zsófia a dobogó 2. fokára állhatott fel Turós Arnold tanítványai közül. A fiúknak két bronzérem jutott az FRKSE-nek Fekete Leon és Frank Dominik révén.

A Fehérvár Küzdősport SE öt versenyzővel indult az év egyik legfontosabb utánpótlás viadalán, amely a diákolimpia pótlásának is számít a hazai versenyrendszerben. Büszkeség számomra, hogy elsőéves serdülőként Bajcsi Flóra rögtön MK-győztes címet szerzett. Döntőbeli ellenfelét, a kőbányai Nagy Krisztinát a 2. menetben kétszer is olyan tisztán és megrendítőan eltalálta, hogy a bíró beszüntette a mérkőzést. Flóra ezzel a rangos címmel bekerült bajnokaink közé.

Nagy Zsófia Dunaújvárosból költözött városunkba, hogy csatlakozzon versenyzői bázisunkhoz, mert nevelőedzője, Dobos György nem indítja tanítványait versenyeken. Márpedig Zsófi szeret és tud is versenyezni. Elszántsága, ügyesége, határozottsága, hamar a legjobbak közé emelte, Csepelen csak a döntőben talált legyőzőre.

A fiúknál Fekete Leon (junior 66 kg) és Frank Dominik (junior 60 kg) is helyt álltak, bronzérmet szereztek. Dominik esetében közel volt a finálé is, az elődöntőben csak 3-2-es pontozással kapott ki a végül ezüstérmes felcsúti Buzás Róberttől.

Babinec Dániel (serdülő 50 kg) sajnos már az első napon összekerült a későbbi győztessel, aki ráadásul a verseny legjobb férfi öklözőjének járó különdíjat is elhozta. Dani számára mindenesetre ez a szoros vereség jövedelmezőbb lesz hosszú távon, mint egy könnyed győzelem. – értékelte ökölvívói szereplését Turós Arnold, a Fehérvár KSE vezetőedzője.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2023-04-16

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami