NB I: a Vidi újra előnyről ikszelt 

Szerző: garanddesign

2021-08-01

Hiába vezetett 1-0-ra és uralta a játékot, ez elmúlt időszakot alapul véve sokadik alkalommal nem tudta megtartani előnyét labdarúgó NB I-ben a MOL Fehérvár FC. Szabics Imre együttese a ZTE vendégeként végzett 1-1-re a szezon első körében. Hatalmas esélyt hagyott kihasználatlanul a Vidi, mivel a címvédő Ferencváros hazai pályán kapott ki a Kisvárdától, s ebből egészen biztosan nem fog rendszert csinálni. Ez az 1 pont is sokat nyomhat a latban a végelszámolásnál, de elégedettségre semmiképpen sem adhat okot. A fehérvári vezetést ifjabb Dárdai Pál szerezte meg a második játékrész elején, majd a piros-kék egylet kicsit ráült az eredményre – bár még így is voltak helyzetei -, a Zalaegerszeg pedig Babati révén a 69. minutumban egalizált.
Korai még bármit mondani az első mérkőzés után, de nagyon úgy tűnik, hiába a több edzőváltás, a csapat személete, hozzáállása nem változott. Egy élcsapattól, amely több, mint egy évtizede folyamatosan a dobogóra, sőt, az aranyra hajt, elfogadhatatlan, hogy nálánál gyengébb képességű csapatok ellen visszavegyen a tempóból és a koncentrációból egyetlen gól után. Teljesen jogos igény a szurkolóitól, hogy szezononként ne csak 5-6 olyan mérkőzése legyen kedvencüknek, amelyen maximális a koncentráció és az odaadás, a küzdeni akarás, hanem minden találkozón! Ez ma már alap, nem jár érte külön dicséret. Enélkül jelentős és tartós elmozdulást az egész magyar focitól dőreség volna elvárni, hiszen a Vidi élcsapat, teli válogatottakkal.

A második fordulót kihagyja a MOL Fehérvár, csak később játssza le a Fradi elleni hazai rangadóját (szeptember 22-én), majd a harmadik fordulóban az újonc Gyirmót vendége lesz (augusztus 14, 20.30). Ott sem kapják ajándékba a három pontot, s ott sem lesz sikerélmény ezzel a hozzáállással és taktikával, feltéve, ha az edző adta az utasítást arra, hogy húzódjanak vissza a vezetés megszerzése után… Továbbra is szükségszerű lenne még a nyári átigazolási időszakban frissíteni a kereten, mert másképp nem lehet ezt a társaságot felrázni, ez egészen biztos. Lesz dolga bőven az új sportigazgatónak, Sallói Istvánnak.

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by garanddesign

2021-08-01

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami