Naná, hogy most is focival búcsúztatták az évet!

Szerző: Mátay Balázs

2022-12-31

Idén sem maradt el az immár több, mint egy évtizedes hagyomány: a székesfehérvári Mancz János utcában (javarészt inkább az ott található bitumenes kispályán) és környékén felnőtt egykori fiatalok, családtagjaik és barátaik – köztük számos kiváló labdarúgó – nyári múltidéző focijának résztvevői évbúcsúztató labdaterelgetésre gyűltek össze a Vidi-stadion melletti műfüves csarnokban. Ma délelőtt közel harmincan jöttek el a baráti örömfocira.

A pályán és az oldalvonalon kívül – a teljesség igénye nélkül – olyan nevek vonultak fel, mint az ötletgazda-főszervező Vidi-legenda, Tiber László, valamint fiai, az egykori NB I-es gólkirály, Krisztián és öccse, Szabolcs, a Fehérváron nevelkedő, majd a „nagy”, többszörös bajnok Vasasba igazoló Fister Ferenc, a Vidi jelenlegi vezetőedzője, Toldi Gábor, az ugyancsak korábbi Vidi-legenda Bobory Béla szintén NB I-ig jutó fia, a ma már újságíró kolléga Bobory Balázs, az MLSZ Fejér Megyei Igazgatóságának elnöke, Bencsik István (nem mellesleg édesapja a Videoton egykori elnöke volt).

Ott volt még a Tatabányán NB I-es játékossá érő Kovács Attila, a 90-es évek remek Vidi-kapusa, Mitring István, a MÁV Előrében, az Ikarusban és a Gázszerben is NB-s szinten focizó Májer László, Lukács László, továbbá a közelmúlt kiváló játékosai közül Sitku Illés, akinek nagyobbik fia is beszállt a játékba, s megmutatta, miért korosztálya egyik legnagyobb tehetsége.

Nem jutottak el a legfelső szintekig, de a Fejér megyei labdarúgás markáns, ismert szereplői a mai napig Hajnal Imre (a Puskás Akadémia masszőre jelenleg), öccse, Hajnal László, Strommer Miklós (Bakonycsernyén 54 évesen is aktív a megye II-ben!), Gödri Ferenc, Balogh „BZ” Zoltán, Sejben István, Fekete „Feka” Csaba, Spánicz Sándor, az ex Vidi-elnök Dr. Bérces László szintén jogtudós és élvonalbeli zenész fia, Bérces Viktor, Vass József, Mátay Balázs, Botos István, Kovács György, Tersánszky Tibor, a Vidi női csapatának néhány játékosa, továbbá Juhász László önkormányzati képviselő, tanácsnok, Simon József a Köfém Művelődési Ház igazgatója, és Horog László, illetve Rodics Dániel sportújságíró is „fellépett” az évbúcsúztató örömfocin.

A négy kispályás csapatra osztott társaság és a pályákon kívül szorultak egyaránt jól szórakoztak, repkedtek a zrikák, a poénok és a gólok is. Az eredmény sokadlagos volt, de egy biztos: mindenki nyert!

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-12-31

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami