Nagyot égett az Alba az újoncnál

Szerző: Mátay Balázs

2022-01-08

Nagy reményekkel érkezett Fehérvárra Matthias Zollner, s az első mérkőzéseken jól is teljesített az új vezetőedzővel az Alba az NB I-es kosárlabda bajnokságban, de aztán a csalódást keltő hazai Paks elleni vereséggel – hiába jött ezt követően a remek szombathelyi győzelem – elkezdett visszagurulni a lejtőn. Előbb jött egy sima vereség hazai pályán a DEAC-tól, majd ma este az újonc Nyíregyháza vendégeként olyan pofont kapott a fehérvári gárda, ami egyszerűen elfogadhatatlan egy dobogóra pályázó alakulattól! A hajrában már kettő híján 30 ponttal is égett a Zollner-csapat, végül pedig 105-79-re kapott ki, úgy, hogy mind a négy játékrészt elveszítette, ami mutatja, hogy sansza sem volt. Ez bizony nagy égés, arcpirító produkció.

A mai kudarccal már csak a 8. helyen áll az Alba, s ha nagyon gyorsan nem kapja össze magát, nemhogy az éremért folyó csatákból marad ki, de a legjobb 8 közé jutás is elúszhat.

Az már most látszik, hogy a légiós kontingens a cserélgetések ellenére is az elmúlt 10-15 év leggyengébbje. Starknak vannak jó meccsei, megoldásai, mint ahogyan – ha éppen játszik – Fakuade is hasznos, de a nyár óta próbálkozó Laksa a legtöbb mérkőzésen az átlagos magyar szintet sem üti meg. Smith és Davis sem váltotta meg eddig a világot, bár ők még viszonylag új fiúk, adni kell még nekik esélyt, bár az idő és a meccsek egyre fogynak, komolyabb csiszolgatásra itt már nincs lehetőség.

Akárhogy is, de, ha a fehérvári egylet nem mutat fel egy jó, stabil játékot és nem nyer meg a hátralévő 9 alapszakasz meccséből legalább hatot, nem kerül be a felsőházba. Márpedig ebből a kilenc meccsből megy még Körmendre, Szolnokra és Kecskemétre is, de a zalaegerszegi kirándulás is komoly kihívás lesz, ez nem kétséges. Az biztos, hogy az utolsó pillanatban van a kék-fehér alakulat ahhoz, hogy még odaérjen a középszakasz előtt egy tisztességes helyre, ami a most még csak egy győzelemnyire lévő 5. (még felsőházi középszakaszt jelentő) helyet jelenti, mert jobbra már a legoptimistább fogatókönyvvel számolva sem nagyon lehet számítani az eddig látottak alapján.

Ezek után azt említeni sem kell, hogy a legközelebbi találkozón, hazai pályán a PVSK ellen (január 14-én, pénteken) kötelező lesz az Alba számára a győzelem.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-01-08

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami