Most a Red Bullal volt Fortuna

Szerző: Mátay Balázs

2022-04-24

A holland címvédő, Max Verstappen győzelmével ért véget az Emilia-romagnai Nagydíj az idei Formula-1-es világbajnoki sorozat 4. futama. Az olasz viadalon egész hétvégén „kompenzált” Fortuna a Red Bullosoknak, mert most minden öszejött nekik a szerencse faktorban is, míg a nagy rivális Ferrarinak nem. Ezért sem csoda a másik Red Bullos, Pérez 2. helye, annál inkább a 3. pozícióban záró McLarenes Norris dobogója, amit Leclerc megcsúszásának és kényszerű plusz boxkiállásának köszönhet. A Ferrari listavezetője a hajrában Pérezt üldözte, s a félig még vizes aszfalton az egyik kanyarban a pálya szélén kicsúszott (a fotó tizedmásodpercekkel előbb készült), s a falnak sodródott. A nem tervezett hiba és kiállás után már csak arra volt ideje az összetet éllovasának, hogy a 10.-ről a 6. helyig visszakapaszkodjon.

Csapattársának, Sainznak még nagyobb balszerencséje volt, Ausztrália után itt is korán búcsúzott, bár erről nem tehetett: Ricciardo lökte ki a kavicságyba nem sokkal a rajt után a teljesen vizes pályán, onnan pedig nem tudott kijönni, ami a kiesést jelentette. Miközben a vétkes nagy mázlival tovább tudott menni, s meg sem büntették. Persze sok öröme nem volt benne, „esett-kelt” egész versenyen, s a mezőny végén ért célba.

Ezzel, hogy a Ferrari sok pontot bukott, az összesített versenyben a Red Bull feljött 11 pontra az olasz istálló mögé, ugyanakkor egyéniben Leclerc még így is 27 pontos előnyben van Verstappenhez képest, ami igen komoly, és egy ilyen szoros küzdelemben, ami idén eddig a Red Bull és a Ferrari között kialakult, akár sorsdöntő is lehet. Persze, nagyon sok van még hátra, de jelenleg „dekára” egyforma hatékonyságúnak tűnik a két autó, versenyről versenyre csak a gumihasználat és néhány nüansz az, ami egyik vagy másik javára eldönti az adott nagydíjat.

A következő időszak fejlesztései hozhatnak csak változást. Amennyiben valamelyik csapat „talál” valamit, amivel nyerhet 2-3 tizedet a másikkal szemben, az már komoly előny lehet és ez benne is van a pakliban. Egy biztos: sok izgalom vár még ránk a novemberi zárásig, így a következő futamon, két hét múlva az Amerikai Nagydíjon is.

Az imolai pontszerzők a dobogósokon kívül, sorrendben: Russell, Bottas, Leclerc, Cunoda, Vettel, Magnussen, Stroll.

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-04-24

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami