Labdarúgó NB I: Szappanos közel a Vidihez

Szerző: Mátay Balázs

2022-12-16

Hetek óta egyre erősödik a har, miszerint a MOL Fehérvár a télen leigazolná a Budapest Honvéd immár válogatott kapusát, Szappanos Pétert. A hírt egyik csapat sem erősítette még meg, igaz, egyik sem cáfolta… Mi úgy tudjuk, napokon belül egyezség születik, s bejelentheti a későn érő portás érkezését a Vidi.

Szappanos 32 éves, s csak 3-4 éve, Mezőkövesden lett stabil NB I-es kapus, majd egyre jobban védett, a Honvéd pedig tavaly megszerezte. A rutinos hálóőr a legutóbbi, Görögország elleni válogatott mérkőzésen az utolsó percekben váltotta Dibuszt, így – bár tulajdonképpen labdához sem kellett érnie, alig 2 percet töltött a pályán – már válogatottnak mondhatja magát.

Kell is a jó kapus a Vidinek, mivel az ugyancsak válogatott Kovácsikot  – ki tudja, miért – nyáron kölcsönadták az NB II-es Győrnek, míg a szerb válogatott Rockov többször hibázik, mint amennyi jó megmozdulása van, így a kezdő kapus az ősszel már egyértelműen az a Kovács Dániel lett, aki korábban néha még a kispadra sem fért oda, s bizony nem is tudott sokat hozzátenni az amúgy is vergődő csapat produkciójához.

Hosszú távon persze Szappanost sem lehetne megoldásnak tekinteni, lévén 33. életévét tapossa, de néhány esztendeig stabilitást adhat a hátsó alakzatnak. Rajta kívül is lassan várhatók egyéb bejelentések érkezők tekintetében, ám a Vidi jelen helyzetében, úgy, hogy messze sem biztos a nemzetközi szereplése nyártól, nem könnyű jól igazolni, mert sok kiszemeltnél kifejezett szempont az, hogy nemzetközi kupát érő helyen álló, s főleg majd ott végző alakulathoz ír alá. Legalábbis a valóban erősítést jelentő játékosok tekintetében igaz ez kifejezetten, kiégett alibisták, kispadtöltelékek és jó pénzért labdát szedők már így is vannak szép számmal a keretben…

 

Vörösmarty Rádió


Kiemelt partnereink

2024. április
h K s c p s v
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Written by Mátay Balázs

2022-12-16

0 hozzászólás

Ez is érdekelhet

Share This
Close Bitnami banner
Bitnami